Πέθανε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος

Πέθανε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος
Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος EUROKINISSI

Υπέστη ανακοπή καρδιάς και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών. Tοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως αναλαμβάνει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.

Πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 71 ετών ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr ο μακαριστός Μητροπολίτης Φθιώτιδος υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Tοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως αναλαμβάνει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Ο μακαριστός Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κυρός Νικόλαος Πρωτοπαπάς γεννήθηκε το 1948 στην Πλατειά Τήνου.

Σπούδασε στη Ριζάρειο Εκκλη­σια­στι­κή Σχολή και στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε το πτυχίο με βαθ­μό «άριστα» εν έτει 1972.

Διάκονος χειροτονήθηκε το 1973 και πρεσβύτερος το 1975. Διε­τέλεσε Αρχιδιάκονος και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μη­τροπόλεως Χαλκίδος (1973 – 1975).

Καθηγητής της Εκκλησιαστικής Σχολής Τη­νου (1975 – 1978) και Ιεροκήρυκας του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος της Ευαγγελιστρίας Τήνου (1975 – 1984).

Μετα­κλη­θείς από τον μακαριστό Αρχιεπισκόπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Σεραφείμ στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, διετέλεσε Διευθυντής Υπηρεσιών και του θεο­λο­γι­κού Οικοτροφείου της Α­­πο­στολικής Διακονίας (1984 – 1996), Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας (1990 – 1996) και Ιεροκήρυκας του Ιερού Ναού Αγίου Ελευ­θε­ρίου Άρεως.

Έγραψε πολλές μελέτες θεομη­το­ρι­κού, ιστορικού και λογοτε­χνι­κού περιεχομένου και δημοσίευσε πολλά άρθρα σε εφημερίδες και πε­ριο­δικά.

Μητροπολίτης Φθιώτιδος εξελέγη υπό της Ιεραρχίας την 1ην Οκτω­βρίου, χειροτονήθηκε στις 6 Οκτωβρίου στο Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Άρεως και ενεθρονίσθη στη Λαμία στις 17 Νοεμβρίου 1996.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα