Πέθανε ο σκιτσογράφος Γιάννης Καλαϊτζής

Πέθανε ο σκιτσογράφος Γιάννης Καλαϊτζής

Σε ηλικία 71 ετών και έχοντας δώσει μάχη με τον καρκίνο πέθανε ο σκιτσογράφος, Γιάννης Καλαϊτζής

Φτωχότερη είναι από σήμερα η ελληνική τέχνη, μετά την απώλεια του γνωστού σκιτσογράφου, Γιάννη Καλαϊτζή. Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε η Εφημερίδα των Συντακτών, με την οποία και συνεργαζόταν. Ο Γιάννης Καλαϊτζής υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς και πολυβραβευμένους σκιτσογράφους στην Ελλάδα με μακρά πορεία στον χώρο του Τύπου και όχι μόνο.

Πέθανε ο σκιτσογράφος Γιάννης Καλαϊτζής

Γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου του 1945, και μεγάλωσε στην Κοκκινιά, στο καφενείο του πατέρα του ανακάλυψε το πάθος του για τη γελοιογραφία, από πολύ μικρή ηλικία άρχισε να σχεδιάζει και να καυτηριάζει τα γεγονότα που βίωνε η χώρα. Παράλληλα, προσέφερε μερικά από τα πιο σημαντικά έργα σε έντυπα όπως "Πανσπουδαστική", "Δρόμοι της Ειρήνης", "Αυγή", «Αντί», «Ελευθεροτυπία», «Σχολιαστής», «Ντέφι», «Βαβέλ», «ΔΗΩ», «Σχολιαστής», «Γαλέρα» «Εφημερίδα των Συντακτών».

Πέθανε ο σκιτσογράφος Γιάννης Καλαϊτζής

Όπως αναφέρει η εφημερίδα: "Ο Γιάννης Καλαϊτζής σχεδίασε, το 1976, τα σκηνικά και τα κοστούμια για την ταινία του Παντελή Βούλγαρη Happy Day. Αργότερα εξέδωσε τα άλμπουμ Τσιγγάνικη ορχήστρα, Το μαύρο είδωλο της Αφροδίτης, Τυφών, Γιαταλεφτά Νοέμβρη, 2000 και στα 4. Ήταν μέλος της λέσχης γελοιογράφων της ΕΣΗΕΑ και είχε εκλεγεί σε συνέδρια της ΠΟΕΣΥ".

Συλλυπητήριο μήνυμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για το θάνατο του Γιάννη Καλαϊτζή

«Με μεγάλη μου θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του Γιάννη Καλαϊτζή, ενός από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους σκιτσογράφους στον ελληνικό τύπο και τις εικαστικές τέχνες.

Με τη μακρά του διαδρομή, την πλούσια σκιτσογραφική του παραγωγή για μία σειρά εντύπων, και την ενεργό συμμετοχή του στα δημοσιογραφικά δρώμενα ο Γιάννης Καλαϊτζής, άφησε το ιδιαίτερό του στίγμα.

Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και τους συνάδελφούς του».

SHARE:

24Media Network