Πέθανε ο Σπύρος Δούκας, εκδότης της ιστορικής εφημερίδας "Πελοπόννησος"

Ο εκδότης της εφημερίδας Πελοπόννησος, Σπύρος Δούκας
Ο εκδότης της εφημερίδας Πελοπόννησος, Σπύρος Δούκας ΑΠΕ

Επί των ημερών του, από το 1987 μέχρι και το 2011, η εφημερίδα γνώρισε μεγάλη επιτυχία, ενώ ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων. Τα μηνύματα των πολιτικών.

"Έφυγε" από τη ζωή, σε ηλικία 90 ετών, ο επί 24 χρόνια εκδότης της ημερήσιας εφημερίδας "Πελοπόννησος" της Πάτρας, Σπύρος Δούκας.

Επί των ημερών του, δηλαδή από το 1987 μέχρι και το 2011, η εφημερίδα γνώρισε μεγάλη επιτυχία, ενώ ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων.

ADVERTISING

Με τη σύζυγό του Νανά απέκτησαν μία κόρη, τη Λήδα, η οποία έπειτα από πολυετή ασθένεια κατέληξε σε ηλικία 35 ετών. Στη μνήμη της, ο Σπύρος και η Νανά Δούκα ίδρυσαν το 2000 το ίδρυμα "Λήδας Νανάς και Σπύρου Δούκα" με κύριο σκοπό τη χορηγία έργων ευποιίας και την προσφορά κοινωφελών υπηρεσιών προς την κοινωνία της Πάτρας. Παράλληλα στήριξε φορείς και ανθρώπους, χωρίς ποτέ να γίνει ευρέως γνωστό.

Ο Σπύρος Δούκας, είχε έντονες κοινωνικές ευαισθησίες και ήταν πάντα στο πλευρό των ανθρώπων της εφημερίδας.

Συλλυπητήρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε σήμερα με το διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Κωνσταντίνο Μάγνη, προκειμένου να του εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για το θάνατο του ιστορικού εκδότη της, Σπυρίδωνα Δούκα.

Μητσοτάκης: Σφράγισε την πορεία της "Πελοποννήσου" σε δύσκολα χρόνια

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε, με δήλωσή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον θάνατο εκδότη της "Πελοποννήσου" Σπύρου Δούκα, στην οικογένεια του εκλιπόντος, «αλλά και την οικογένεια της "Πελοποννήσου" που τόσο αγάπησε και ποτέ δεν εγκατέλειψε».

"Ο Σπύρος Δούκας σφράγισε την πορεία της "Πελοποννήσου" σε δύσκολα για τον Τύπο χρόνια και με το Ίδρυμα "Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα" προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στην αχαϊκή κοινωνία. Κέρδιζε αμέσως όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά και διακρίθηκε για την ευσυνειδησία του και τη διάθεσή του να προσφέρει. Για αυτό άλλωστε και παρασημοφορήθηκε" τόνισε ο Κ.Μητσοτάκης.

Αβραμόπουλος: Αποχαιρετώ έναν φίλο και έναν αγωνιστή της ελευθεροτυπίας

«Αποχαιρετούμε σήμερα με τιμή και σεβασμό τον ευπατρίδη Αχαιό, Σπύρο Δούκα. Τον θυμάμαι πάντα στο πλευρό των συμπολιτών του αλλά και των ανθρώπων της αγαπημένης του εφημερίδας. Πάντα έτοιμος και πρόθυμος να συνδράμει σε κάθε ανάγκη τους χωρίς να δημοσιοποιεί τη βοήθεια του, και πάντα συνεπής στις αρχές του και στα πιστεύω του», δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, για την απώλεια του Σπύρου Δούκα, του επί 24 χρόνια εκδότη της ημερήσιας εφημερίδας «Πελοπόννησος» της Πάτρας.

Και πρόσθεσε: «Θα τον θυμόμαστε για την ευγένεια και το ήθος του, για τους αγώνες του μέσα από την "Πελοπόννησο" για την ελευθερία και τη δημοκρατία, κυρίως όμως γιατί σφράγισε μια ολόκληρη εποχή για τον τύπο της περιφέρειας και της αγαπημένης του Αχαΐας. Αποχαιρετώ έναν φίλο και έναν αγωνιστή της ελευθεροτυπίας, έναν δημόσιο άνδρα ήθους και ευπρέπειας που πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες στην πατρίδα και στην Δημοκρατία».

SHARE:

24Media Network