Πετρόπουλος: Μειώνεται το ποσοστό εισφοράς για όλους τους ασφαλισμένους

Πετρόπουλος: Μειώνεται το ποσοστό εισφοράς για όλους τους ασφαλισμένους
Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος Eurokinissi

Ολα όσα τόνισε ο Υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος για τις αλλαγές στις εισφορές του ΕΦΚΑ που θα ισχύσουν από την πρώτη του νέου έτους.

Το ελάχιστο όριο εισφοράς των ελευθέρων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών ορίζεται σε 117 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου δήλωσε ο Υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος στον news247 στους 88,6.

Με το σχέδιο νόμου που καταθέτει η κυβέρνηση μειώνεται από 20%, σε 13,3% το ποσοστό εισφοράς για όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων. Το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ ανέρχεται σε 1,2 δισ. ευρώ δήλωσε επίσης ο κ. Πετρόπουλος, ενώ εκτίμησε πως θα είναι μικρότερο το πλεόνασμα του 2019 από τη στιγμή που δεν θα κοπούν οι συντάξεις.

“Είχαμε προαναγγείλει τη μείωση των εισφορών από τότε που ξεκινούσε ο ΕΦΚΑ . Απο το Γενάρη του 17 οι εισφορές είναι μειωμένες σε σχέση με τις εισφορές που κατέβαλαν οι ελ. Επαγγελματίες, αγρότες κι επιστήμονες Το 88% αυτών των επαγγελματιών ήδη πλήρωνε λιγότερα απ ότι παλαιότερα. Εισπράξαμε 730 εκ. λιγότερα από αυτούς τους ασφαλισμένους σε ενάμιση χρόνο” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε δε ότι το πλεονάσματα του ΕΚΦΑ βρίσκεται σε αυτό το ύψος καθώς έχει αυξηθεί η εισπραξιμότητα των εισφορών. “Έχουμε 130 εκατομμύρια μηνιαίως, που πριν δεν ξεπερνούσε τα 50 εκατομμύρια” είπε και απέδωσε το γεγονός στη μεγαλύτερη ευκολία που έχουν οι φορολογούμενοι να πληρώνουν λόγω των ρυθμίσεων αλλά και της μείωσης εισφορών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα