Πλεύρης για Παίδων “Αγία Σοφία”: “Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις” – Μεταφορά αναισθησιολόγων για 2 μήνες

Πλεύρης για Παίδων “Αγία Σοφία”: “Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις” – Μεταφορά αναισθησιολόγων για 2 μήνες
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης Aris Oikonomou / SOOC

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως δύο αναισθησιολόγοι θα μεταφερθούν στο Παίδων "Αγία Σοφία" ενώ χαρακτήρισε "μαγική λύση" την άμεση και συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Με μεταφορά αναισθησιολόγων από άλλα νοσοκομεία στο Παίδων «Αγία Σοφία» για δύο μήνες και παράλληλη κατά προτεραιότητα προκήρυξη θέσεων, θα επιχερήσει η κυβέρνηση να απαλύνει το πρόβλημα με τα τακτικά χειρουργεία που βρίσκονται σε αναμονή σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

«Μεταφέρουμε αναισθησιολόγους από άλλα νοσοκομεία και επειδή δεν μου αρέσει να ωραιοποιώ καταστάσεις, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει δυσλειτουργία σε άλλα νοσοκομεία ενηλίκων», είπε ο κ. Πλεύρης το πρωί της Δευτέρας (26/9) σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.

Η λίστα χειρουργείων στο Παίδων «Αγία Σοφία» ήταν 2.853 το 2019 και είναι 2.925 σήμερα, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 70.

Θα ανοίξει άλλη μια χειρουργική κλίνη ώστε να μειωθεί αυτή η λίστα, ωστόσο όπως σημείωσε ο κ. Πλεύρης «κάποια στιγμή πρέπει να πάμε να περιορίσουμε δραστικά αυτή τη λίστα».

Στο νοσοκομείο υπάρχουν 10 αναισθησιολόγοι που δεν επαρκούν καθώς πρόκειται για χειρουργεία σε μικρά παιδιά, πολλά από αυτά είναι βρέφη και τα χειρουργεία είναι πολύωρα και χρειάζονται μεγάλη φροντίδα.

«Φανταστείτε ότι δεν ψάχνουμε έναν οποιονδήποτε. Μας έδωσαν συγκεκριμένα ονόματα ανθρώπων που έχουν περάσει από το Παίδων και πήραν άλλες θέσεις. Ερχόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους για ένα δίμηνο να μεταφερθούν, ώστε παράλληλα να προκηρυχθούν κι οι θέσεις. Διάθεση υπάρχει», τόνισε χαρακτηριστικά

«Το θέμα θα το απαλύνουμε, μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν» είπε ο υπουργός Υγείας, ισχυριζόμενος ότι η έλλειψη αναισθησιολόγων είναι ένα πρόβλημα μεγάλο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη.

Ο κ. Πλεύρης απέρριψε το ενδεχόμενο επίταξης αναισθησιολόγων από τον ιδιωτικό τομέα ωστόσο τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, φέρνοντας ως παράδειγμα τη θετική εμπειρία από την Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, όπου έχουν γίνει περί τα 2.500 χειρουργεία σε ιδιωτικές κλινικές χωρίς καμία συμμετοχή του πολίτη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα