Πλημμύρες στην Κορινθία, ανεμοστρόβιλος στην Ηλεία, χιόνια στη Μακεδονία

Πλημμύρες στην Κορινθία, ανεμοστρόβιλος στην Ηλεία, χιόνια στη Μακεδονία

Τα σημάδια της άφησε η κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα τις προηγούμενες ώρες. Πλημμύρες στην Κορινθία, ανεμοστρόβιλος στην Ηλεία, προβλήματα στη μετακίνηση λόγω του χιονιού στη Μακεδονία (vid+pics)

Η κακοκαιρία που έπληξε τις προηγούμενες ώρες μεγάλο μέρος της χώρας άφησε σε κάποιες περιπτώσεις τα σημάδια της. Στην Κορινθία καταγράφηκαν πλημμύρες και καταστροφές, ανεμοστρόβιλος έπληξε τον Πύργο ενώ στη Μακεδονία η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στο χωριό Κατακάλι Κορινθίας, οι ισχυρές βροχές πλημμύρισαν σπίτια και μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια ενώ δημιουργήθηκαν και προβλήματα από τις κατολισθήσεις.

Στην Ηλεία και πιο συγκεκριμένα στα περίχωρα του Πύργου ανεμοστρόβιλος παρέσυρε στέγες σπιτιών, λαμαρίνες από στάνες και ξερίζωσε μικρά κυρίως δέντρα. Το φαινόμενο ήταν πιο έντονο στα χωριά Σκουροχώρι, Μυρτιά, Χανάκια και Ξυλοκέρα. Σε απόγνωση οι κάτοικοι, αφού όσοι δεν μπόρεσαν άμεσα να επισκευάσουν τις ζημιές, είδαν τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν από τα νερά της βροχής που ακολούθησε.

Πλημμύρες στην Κορινθία, ανεμοστρόβιλος στην Ηλεία, χιόνια στη Μακεδονία
Πλημμύρες στην Κορινθία, ανεμοστρόβιλος στην Ηλεία, χιόνια στη Μακεδονία

Στη Μακεδονία, η κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία του οδικού δικτύου διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Στη Θεσσαλονίκη, όπου μετά το μεσημέρι της Κυριακής (26/01) σταμάτησε η χιονόπτωση, κλειστός λόγω του παγετού παραμένει ο δρόμος Χορτιάτη- Αγίου Βασιλείου και Ωραιοκάστρου- Μελισσοχωρίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω χιονόπτωσης μετά το μεσημέρι και παγετού στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Ιερισσού, από το 66-ο χλμ έως το 70-ό χλμ, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Ιερισσού, από το 58-ο χλμ έως το 75-ο χλμ, στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου- Βαρβάρας και από τη Διασταύρωση της Μεγάλης Παναγιάς έως τη Διασταύρωση Παλαιοχωρίου.

Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Άρνισσας- χιονοδρομικού κέντρου Βόρρας, μετά το 12-ο χλμ, στον νομό Πέλλας, στην επαρχιακή οδό Σελίου- Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, μετά το 17-ο χλμ στον νομό Ημαθίας, στην επαρχιακή οδό Καστανερής- Λιβαδίων από το 15-ο ως το 27-ο χλμ στον νομό Κιλκίς.

Σε όλο το οδικό και επαρχιακό δίκτυο των νομών Πιερίας και Σερρών η κίνηση διεξάγεται πλέον κανονικά.

Αλυσίδες απαιτούνται επίσης από το 18-ο έως 28ο χλμ της επαρχιακής οδού Καστοριάς- Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, από το 30-ό έως το 50-ό χλμ Καστοριάς- Ιωαννίνων, από το 24-ο έως το 45-ο χλμ Γρεβενών- Σαμαρίνας και από το 35-ο ως το 50-ό χλμ από τα Γρεβενά προς το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας.

Πλημμύρες στην Κορινθία, ανεμοστρόβιλος στην Ηλεία, χιόνια στη Μακεδονία

Πληροφορίες από korinthostv.blogspot.gr και ilialive.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network