Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μεγαλόπολη

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μεγαλόπολη

Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Μεγαλόπολη πλημμύρισαν υπόγεια και ισόγεια σπιτιών, ενώ έπεσαν και σκεπές

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Αρκαδία. Στην Μεγαλόπολη εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής, της έντονης χαλαζόπτωσης σε μέγεθος καρυδιού, σε συνδυασμό και με τους θυελλώδεις ανέμους η περιοχή έχει τεθεί σε συναγερμό.

Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλημμύρισαν υπόγεια και ισόγεια σπιτιών, ενώ έπεσαν ακόμα και σκεπές.

Περισσότερες από 150 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και ισόγεια σπιτιών και καταστημάτων και παροχές βοήθειας. Μεγάλες είναι οι καταστροφές και για τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής καθώς καταστράφηκαν πολλά στρέμματα καλλιεργειών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ σύμφωνα με τοπικά μέσα χάθηκαν και αρκετά πουλερικά.

Υπήρξε διακοπή παροχής ρεύματος σε όλη την περιοχή και αποκαθίσταται σταδιακά, ενώ για αρκετή ώρα δεν υπήρχε και δυνατότητα επικοινωνίας με κινητά τηλέφωνα. Στο σημείο έχουν σπεύσει ενισχύσεις της Πυροσβεστικής από την όλη την Πελοπόννησο, αλλά και την Αττική.

Πρόσθετα, για αρκετή ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Μεγαλόπολης αμέσως μετά την σήραγγα Ραψομμάτη προς Μεγαλόπολη. Λόγω της κακοκαιρίας το οδόστρωμα γέμισε φερτά υλικά από το βουνό ενώ υπήρξε και συσσώρευση υδάτων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολλά αυτοκίνητα κατά μηκος 1 χλμ. και σταδιακά οι αστυνομικοί απομακρύνουν τα αυτοκίνητα, επιστρέφοντας τα στην Τρίπολη, ενώ συνεργεία που βρίσκονται στο σημείο κατάφεραν να αποκαταστήσουν τις ζημιές και να ξαναδώσουν στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα στην ύψος της σήραγγας.

Κλειστή είναι η Παλαιά Εθνική Οδός Τρίπολης-Καλαμάτας και η Παλαιά Εθνική Οδός Τρίπολης-Σπάρτης, στο ύψος της Μανθυρέας. Μισή ώρα μετά τις 8 από την καταιγίδα που πλήττει και την Τρίπολη η Πυροσβεστική άρχισε να δέχεται επίσης δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και ισόγεια σπιτιών και καταστημάτων. Γενικά η κακοκαιρία αυτή την στιγμή πλήττει έντονα και την Λακωνία και την Μεσσηνία και την Αρκαδία και αναμένεται να είναι μία δύσκολη νύχτα για κατοίκους και φορείς...

Προς την περιοχή έχουν σταλεί 23 οχήματα από την Αθήνα ενώ η Μεγαλόπολη έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

SHARE:

24Media Network