Ποινή στέρησης μισθού στον Ισίδωρο Ντογιάκο

ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ πρ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΓΙΑ  ΔΥΣΦΗΜΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ  ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ // ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ πρ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΓΙΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ // ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Η απόφαση από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο ελήφθη λίγες ημέρες πριν τις εκλογές για την ανάδειξη των νέων προϊσταμένων των δικαστηρίων

"Μπλόκο" στην υποψηφιότητά του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας, Ισίδωρου Ντογιάκου, για την θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας για δεύτερη θητεία, βάζει η απόφαση του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου του Αρείου Πάγου, το οποίο επέβαλε ποινή στέρησης μισθού 40 ημερών.

Το πειθαρχικό συμβούλιο συνεδρίασε σήμερα το πρωί, με θέμα την πειθαρχική δίωξη σε βάρος του κ. Ντογιάκου, η οποία αφορά στη σύγκληση της Ολομέλειας της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών. Το ζήτημα της συζήτησης ήταν η "εξωθεσμική παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών».

Η σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, είχε λάβει χώρα δύο ημέρες μετά την κλήση του από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Εφετών για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τη εκλογή του στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, υπόθεση που έχει μπει στο αρχείο. Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, η κίνηση αυτή "αποτελεί προσπάθεια της μείωσης του κύρους και της αξιοπιστίας του θεσμού του προέδρου του Αρείου Πάγου και μάλιστα με παντελώς αβάσιμη αιτιολογία".

Η απόφαση του δευτεροβάθμιου συμβουλίου φαίνεται πως δημιουργεί πρόβλημα και στην υποψηφιότητα του νυν προϊσταμένου της Εισαγγελία Εφετών Αθήνας λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές για τους νέους προϊσταμένους των δικαστηρίων στα πλαίσια του αυτοδιοίκητου, που θα λάβουν χώρα το Σάββατο.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο είχε επιβάλλει στον Ισίδωρο Ντογιάκο την ποινή της απλής επίπληξης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελικούς λειτουργούς

SHARE: