Κρήτη: Ποινική δίωξη στους νταήδες που ξυλοκόπησαν διασώστη

Κρήτη: Ποινική δίωξη στους νταήδες που ξυλοκόπησαν διασώστη
Αστυνομία Eurokinissi

Οι δύο νεαροί επιτέθηκαν χωρίς λόγο σε έναν διασώστη του ΕΚΑΒ, ενώ λίγο νωρίτερα είχαν επιτεθεί σε έναν αλλοδαπό. Δύο άντρες υπέβαλλαν μηνύσεις εναντίον τους.

Ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, ασκήθηκε στους δύο νεαρούς άνδρες, οι οποίοι λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, περνώντας από το γραφείο διασωστών του ΕΚΑΒ στην περιοχή της Αλικαρνασσού, χωρίς λόγο και αιτία «ξέσπασαν» στο σταθμευμένο ασθενοφόρο αλλά και σε παρακείμενα οχήματα ενώ επιτέθηκαν χωρίς λόγο και σε ένα διασώστη του ΕΚΑΒ ενώ νωρίτερα είχαν επιτεθεί και σε έναν αλλοδαπό, με τους δύο άνδρες να υποβάλλουν μηνύσεις εναντίον τους.

Νωρίτερα οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου ενώ αύριο αναμένεται να δικαστούν στο Αυτόφωρο.

Σύμφωνα με το cretapost, το απίστευτο περιστατικό βαρβαρότητας που εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στο Ηράκλειο με θύμα ένα διασώστη του ΕΚΑΒ έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό καθώς εκτός από τις φθορές στο ασθενοφόρο και στο αυτοκίνητο, ξυλοκόπησαν με μανία τον ένα με μανία διασώστη αφήνοντας τον αιμόφυρτο στο δρόμο.

Ο διασώστης διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται στη Γναθοχειρουργική Κλινική με σοβαρά τραύματα κυρίως στο πρόσωπο.

Οι δύο νεαροί σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είχαν εμπλακεί και νωρίτερα σε άλλο καβγά σε κεντρικό σημείο της πόλης, όμως αφέθησαν ελεύθεροι αφού δεν είχαν υποβληθεί μηνύσεις σε βάρος τους. Οι συστάσεις της ΕΛ.ΑΣ. πάντως φαίνεται πως δεν έπιασαν τόπο καθώς λίγο αργότερα οι αστυνομικοί της Υ.Α. Ηρακλείου έχοντας τις περιγραφές των δραστών κατάφεραν να τους εντοπίσουν και να τους οδηγήσουν εκ νέου στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Μετά το δεύτερο περιστατικό όμως στους δύο θερμόαιμους νεαρούς υποβλήθηκε μήνυση τόσο από τον 46χρονο τραυματία διασώστη όσο και από έναν 26χρονο ο οποίος ήταν μέλος της παρέας που δέχτηκε απρόκλητα επίθεση στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου από τα ίδια άτομα.

Το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν σήμερα (09.02.2020) το πρωί στο Ηράκλειο από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, δύο ημεδαποί ηλικίας 22 και 23 ετών κατηγορούμενοι για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε βάρος 46χρονου ημεδαπού και 26χρονου αλλοδαπού. Ειδικότερα, σήμερα (09.02.2020) μεταμεσονύχτιες ώρες οι δύο ημεδαποί με την χρήση βίας προκάλεσαν σωματικές βλάβες σε 26χρονο αλλοδαπό. Επιπλέον οι δύο ημεδαποί με την χρήση βίας προκάλεσαν σωματικές βλάβες σε 46χρονο ημεδαπό καθώς και φθορές στο Ι.Χ επιβατηγό αυτοκίνητο του. Η προανάκριση διενεργείται από το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα