Ποιοι δικαιούνται την επιδότηση ενοικίου και ποιοι θα έχουν τελικά το δωρεάν ρεύμα

Ποιοι δικαιούνται την επιδότηση ενοικίου και ποιοι θα έχουν τελικά το δωρεάν ρεύμα

Τι γνωστοποίησε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου σχετικά με τα μέτρα της κυβέρνησης για την ανθρωπιστική κρίση

Τα 30.000 νοικοκυριά που θα λάβουν την επιδότηση ενοικίου τελικά δεν θα παίρνουν τα χρήματα στο χέρι αλλά το κράτος θα το αποδίδει στον ιδιοκτήτη του ακινήτου ώστε να καλύπτεται μέρος ή ολόκληρο το ενοίκιο του δικαιούχου. Επίσης δωρεάν ρεύμα θα έχουν τελικά όχι 300.000 αλλά 150.000 ενώ την Κάρτα του Πολίτη για παροχές σίτισης θα λάβουν 170.000 νοικοκυριά.

Αυτά έκανε γνωστά η η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr και συμπλήρωσε ότι θα λαμβάνεται υπόψη το πραγματικό εισόδημα και όχι το τεκμαρτό. Ετσι οι αριθμοί που ήρθαν στο φως χθες μέσω non paper ποιυ διέρρευσαν κυβερνητικά στελέχη δεν είναι ακριβείς.

Ειδικότερα η κ. Φωτίου έκανε γνωστό ότι το νομοσχέδιο για την Ανθρωπιστική Κρίση προβλέπει ότι την επιδότηση ενοικίου την παίρνει ο ιδιοκτήτης του ακινήτου και όχι ο δικαιούχος ενοικιαστής. Ο ιδιοκτήτης για να πάρει τα χρήματα θα πρέπει να μην έχει χρέη στην εφορία και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Όσο αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι 4.800 ευρώ πραγματικό εισόδημα και όχι τεκμαρτό για τετραμελή οικογένεια και 6.000 ευρώ για πενταμελής οικογένεια. Για το επίδομα σίτισης και την Κάρτα του Πολίτη 170.000 νοικοκυριά που ζουν σε ακραία φτώχεια θα λαμβάνουν ηλεκτρονικές κάρτες με τις οποίες θα μπορούν να ψωνίσουν απο σούπερ μάρκετ ή ακόμα και απο μαγαζιά της γειτονιάς αφού όπως ανέφερε η κ. Φωτίου το υπουργείο θα κάνει συμβάσεις με τα παραπάνω καταστήματα για την εφαρμογή του μέτρου.

Διαβάστε ακόμη στα dikaiologitika.gr:

Με ασάφειες και ήδη υπάρχουσες παροχές το νομοσχέδιο για την Ανθρωπιστική Κρίση

Ουρές στο ΙΚΑ για τα βιβλιάρια υγείας ενώ δεν χρειάζεται


 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιολογητικά
SHARE:

24Media Network