Φωτιά στο Μάτι: Πολίτες μηνύουν πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ

Φωτιά στο Μάτι: Πολίτες μηνύουν πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ
Αεροφωτογραφία, έναν χρόνο μετά τη φωτιά στο Μάτι Eurokinissi

Δύο ακόμη πολίτες που είδαν δικούς τους ανθρώπους να χάνονται μαζί με 100 συνανθρώπους τους στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά.

Μηνυτήρια αναφορά κατά πρώην υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛΑΣ κατέθεσαν δύο πολίτες, οι οποίοι έχασαν τις μητέρες τους στη φονική πυρκαγιά που κατέκαψε την Ανατολική Αττική τον Ιούλιο του 2018, αφήνοντας πίσω της 102 νεκρούς.

Οι μηνυτές υπέβαλαν τη μήνυση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αποδίδοντας βαριές ευθύνες στους δύο υψηλόβαθμους αξιωματικούς. Συγκεκριμένα, ζητούν να ελεγχθούν τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, της έκθεσης και της παράβασης καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.

«Ο θάνατος δεκάδων συμπολιτών μας θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί εάν ο κρατικός μηχανισμός και οι λειτουργοί του ενεργούσαν υπεύθυνα όπως ο νόμος ορίζει» αναφέρουν στην αγωγή τους, ενώ τονίζουν πως το μοιραίο βράδυ θα μπορούσαν τα εναέρια μέσα να απογειωθούν.

«Από τις 7 το βράδυ της 23ης Ιουλίου του 2018, οπότε είχε μειωθεί αισθητά η ταχύτητα του ανέμου, μπορούσαν σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δεδομένα να απογειωθούν τα ελικόπτερα για να διασώσουν στέλνοντας ταυτόχρονα την ακριβή εικόνα στο ενιαίο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων και διάσωσης. Όμως δεν το έπραξαν!» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα