Φωτιά στο Μάτι: Στον 6ο τακτικό ανακριτή παραμένει η έρευνα

Φωτιά στο Μάτι: Στον 6ο τακτικό ανακριτή παραμένει η έρευνα
Στιγμιότυπο στο πυρόπληκτο Μάτι Eurokinissi

Η Ολομέλεια του Εφετείου της Αθήνας απέρριψε την πρόταση να αναλάβει το χειρισμό εφέτης ειδικός ανακριτής.

Σε τακτικό ανακριτή παραμένει η έρευνα για τη φονική πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής που άφησε πίσω της 102 νεκρούς. Η Ολομέλεια του Εφετείου της Αθήνας απέρριψε την πρόταση να αναλάβει το χειρισμό εφέτης ειδικός ανακριτής.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις τρεις δικαστικοί λειτουργοί διαφώνησαν με την απόφαση, ενώ παρόντες ήταν περισσότεροι από 85. Αρνητική ήταν και η τοποθέτηση του εισηγητή της Ολομέλειας, καθώς πηγές αναφέρουν ότι έγινε ειδική μνεία στο γεγονός ότι ήδη ο 6ος τακτικός ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Συγκεκριμένα, στην Ολομέλεια διαβιβάστηκε έγγραφο που φέρει την υπογραφή του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών, στο οποίο αναφέρεται ότι η κύρια ανάκριση αναμένεται να φτάσει στο τελικό στάδιο, δηλαδή στις απολογίες των κατηγορουμένων, εντός του Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών είχε ζητήσει η Εισαγγελία Εφετών, επικαλούμενη «τη σοβαρότητα, την εξαιρετική φύση και την ευρύτατη δημοσιότητα» της υπόθεσης. Η δικογραφία βρίσκεται από τον περασμένο Μάρτιο στα χέρια του 6ου τακτικού ανακριτή, ύστερα από την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος συνολικά 20 ατόμων για πλημμεληματικές πράξεις.

Εμπρησμός από αμέλεια, ανθρωποκτονία απο αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως, σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως από υπόχρεους και μη, είναι οι τρεις πράξεις που κατά περίσταση έχουν αποδοθεί στους εμπλεκόμενους, ανάμεσά τους η τέως περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο πρώην γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Ιω. Καπάκης, οι δήμαρχοι Μαραθώνα και Ραφήνας, Ηλίας Ψινάκης και Ευάγγελος Μπουρνούς, ο κάτοικος Νταού Πεντέλης από τον οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά, καθώς και ανώτατοι αξιωματούχοι της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα