Επεισόδια στη συγκέντρωση για τον 77χρονο αυτόχειρα

Επεισόδια στη συγκέντρωση για τον 77χρονο αυτόχειρα
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ. (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ) G4PHOTOS

Πολίτες συγκεντρώθηκαν ξανά στο Σύνταγμα εκφράζοντας την οργή τους μετά την αυτοκτονία 77χρονου συνταξιούχου. Αστυνομικοί χτύπησαν δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ. "Πολιτικό περιεχόμενο" στην πράξη του βλέπει η κόρη του

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αυτοκτονία του 77χρονου Δημήτρη Χριστούλα, πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα.

Ερωτηματικά προκάλεσε για άλλη μια φορά η στάση της αστυνομίας, καθώς ενώ όλα εκτυλίσσονταν ομαλά, οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να απωθήσουν τους διαδηλωτές από την Αμαλίας.

Κατά τη διάρκεια της “επιχείρησης” χτύπησαν αδιακρίτως πολίτες, δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Μανώλη Λώλου.

Ο Κ. Λώλος φέρει κάταγμα κρανίου, η κατάσταση του είναι σοβαρή και είναι πιθανό να υποβληθεί σε επέμβαση. Για την αναίτια επίθεση των αστυνομικών σε βάρος δημοσιογράφων, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Το πρωί της Πέμπτης δεκάδες πολίτες άφησαν λουλούδια και σημειώματα, στο σημείο όπου ο συμπολίτης μας επέλεξε να βάλει τέλος στη ζωή του, μην αντέχοντας άλλο τα αποτελέσματα της πολιτικής λιτότητας που ακολουθείται.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, κατά την οποία σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.

“Συνειδητή πολιτική πράξη”

“Συνειδητή πολιτική πράξη” χαρακτηρίζει την αυτοκτονία του πατέρα της Δημήτρη, χτες στην πλατεία Συντάγματος η κα Έμμυ Χριστούλα.

“Το ιδιόχειρο σημείωμα του πατέρα μου, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Σε όλη τη ζωή υπήρξε ένας αριστερός αγωνιστής, ένας ανιδιοτελής οραματιστής” αναφέρει σε σχετική επιστολή της σημειώνοντας ότι «Η συγκεκριμένη πράξη του τέλους, είναι μια συνειδητή πολιτική πράξη, απολύτως συνεπής με όσα πίστευε και έπραττε όσο ζούσε».

“Για κάποιους, για ‘τα πεισματάρικα παιδιά της χίμαιρας’, σε μια τέτοια κατάσταση, η αυτοκτονία μοιάζει αυτονόητη, όχι σα φυγή αλλά σαν κραυγή αφύπνισης” τονίζει η κα Χριστούλα και συνεχίζει:

“Για το λόγο αυτό προσλαμβάνει ένα άλλο περιεχόμενο, αυτό το περιεχόμενο που τραγουδήσαμε παρέα για πρώτη φορά στη συναυλία του αγαπημένου μας Μίκη το ‘75, που τραγουδάγαμε πάντα στις δικές μας γιορτές και για τους δικούς μας νεκρούς. .. Κοιμήσου πατέρα, κι εγώ τραβάω στα αδέρφια μου και παίρνω τη φωνή σου. Μόνο αυτό ονειρευόσουν για τους νέους και νομίζω τα κατάφερες”.

Μνημονεύει, τέλος, το σημείωμα ενός νέου, που αφέθηκε στο σημείο που «έφυγε» ο πατέρας της: “Το όνομα του νεκρού σήμερα είναι Δημοκρατία.. μα είμαστε 11 εκατομμύρια οι ζωντανοί και το όνομα μας είναι Αντίσταση”.

ΔΙΣ: “Συμπαραστεκόμαστε στους οικείους”

Προβληματίζει έντονα την κοινωνία μας, η αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου, επισημαίνει η Ιερά Σύνοδος με ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα τονίζει ότι “τα διογκούμενα προβλήματα και η επιδείνωση της κρίσεως, καλλιεργούν την απόγνωση και οδηγούν τους ανθρώπους σε απονενοημένες καταστάσεις, τους στερούν δε την αξιοπρέπειά τους”.

Ιδιαίτερα μάλιστα τονίζει ότι “η Εκκλησία ουδέποτε επικροτεί τέτοιες επιλογές ως απάντηση στα προβλήματα των ανθρώπων. Αντίθετα καλλιεργεί την υπομονή, την ελπίδα και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Χριστού”. Και καταλήγει: “Φιλανθρώπως συμπαραστεκόμεθα στους οικείους του εκλιπόντος και ευχόμεθα ο Θεός να τους χαρίζει ειρήνη και την εξ ύψους παρηγορία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα