Πολιτική αγωγή στη δίκη Siemens Δημόσιο και ΟΤΕ

Πολιτική αγωγή στη δίκη Siemens Δημόσιο και ΟΤΕ

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε δεκτή την παράσταση πολιτικής αγωγής του ΟΤΕ και του ελληνικού Δημοσίου

Διάδικοι στη δίκη για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens είναι πλέον με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τόσο ο ΟΤΕ όσο και το ελληνικό Δημόσιο, καθώς έγινε δεκτή η παράσταση πολιτικής αγωγής που είχαν υποβάλει αναφορικά με την υπόθεση της σύμβασης 8002/97 σχετικά με την ψηφιακοποίηση του Οργανισμού από το γερμανικό κολοσσό.

Το δικαστήριο απέρριψε τις ενστάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων στην υπόθεση οι οποίοι ζητούσαν την αποβολή του Δημοσίου και του ΟΤΕ. Σύμφωνα με το σκεπτικό, Δημόσιο και ΟΤΕ υπέστησαν βλάβη από τα όσα έλαβαν χώρα στο πλαίσιο της συμφωνίας και συγκεκριμένα, απλό την τέλεση των πράξεων της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Μάλιστα, κατά το δικαστήριο ο ΟΤΕ υπέστη ζημία ως φορέας της επιχείρησης που εργάζονταν οι υπάλληλοι-κατηγορούμενοι, ενώ το ελληνικό Δημόσιο λόγω της εμπλοκής του τότε υπουργού Ταλσο Μαντέλη, ο οποίος και είχεκι υπογράψει τη σύμβαση (σ.σ. Το σκέλος που αφορά στην εμπλοκη Μαντέλη έχει διαχωριστεί και δικάζεται ξεχωριστά).

Παράλληλα, η Ιωάννα Μανέτα, συνήγορος του Εμμ. Σταυριανού, ο οποίος έχει αποβιώσει και κατ’ επέκταση έχει παύσει η σε βάρος του ποινική δίωξη, ζήτησε την άρση της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών εντός της Ελλάδας με δικαιούχο τον εντολέα της, προκειμένου να αποδοθούν στους κληρονόμους του.

Η δίκη συνεχίζεται με την υποβολή ενστάσεων ακυρότητας του κατηγορητηρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα