Πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης έκαναν οι τρανσέξουαλ

Πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης έκαναν οι τρανσέξουαλ

Με ημερίδα και πορεία τιμήθηκε για δεύτερη χρονιά στη Θεσσαλονίκη, η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Διεμφυλικών (Vid)

Συμβολική πορεία στη μνήμη τρανσέξουαλ θυμάτων βίας και ρατσισμού πραγματοποίησαν μέλη και υποστηρικτές του σωματείου υποστήριξης των τρανσέξουαλ στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Η πορεία ξεκίνησε από Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και με δρομολόγιο Τσιμισκή, Αγίας Σοφίας, Βενιζέλου κατέληξε στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Η πορεία αποτελεί φόρο τιμής στους τρανς ανθρώπους οι οποίο διώχτηκαν εξαιτίας της διαφορετικής ταυτότητας φύλου.

Παράλληλα,πραγματοποιήθηκε ημερίδα, ενώ η πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, Μαρίνα Γαλανού τόνισε ότι ο φορέας κατέγραψε το 2014 εννιά περιστατικά επίθεσης και διακρίσεων σε βάρος τρανς ατόμων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Τρανς Οργανώσεων, το 2014 σημειώθηκαν 226 δολοφονίες διεμφυλικών ατόμων, ενώ από τον Ιανουάριο του 2008 καταγράφηκαν 1.612 δολοφονίες.

Θεμελιώδες αίτημα της τρανς κοινότητας είναι να δοθεί το δικαίωμα αλλαγής των εγγράφων και για τους διεμφυλικούς που δεν έχουν προχωρήσει σε ολική και μη αναστρέψιμη εγχείριση επαναπροσδιορισμού του φύλου.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Ρόμπερτ Σάντερς, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πέννυ Δαλαμπούρα, ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της LGBTIQ κοινότητας.

πηγή: thestival.gr

SHARE:

24Media Network