Πώς να διώξετε ευγενικά κόσμο από το σπίτι σας

Πώς να διώξετε ευγενικά κόσμο από το σπίτι σας
Φίλοι 123rf

Πόσες φορές σου έχει συμβεί να έχεις καλέσει κόσμο στο σπίτι και να ξεμένει κάποιος στο τέλος που αρνείται πεισματικά να καταλάβει πως ήρθε η ώρα να σου αδειάσει τη γωνιά; Μην σκας, σου έχουμε λύσεις για να αντιμετωπίσεις την κατάσταση χωρίς να φανείς ιδιαίτερα αγενής.

Όλοι, λίγο – πολύ έχει τύχει να καλέσουμε λόγω γιορτής, γενεθλίων, για εργασία σχολής, ή και χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο, κόσμο στο σπίτι.

Ωστόσο είναι ορισμένες φορές που κάποιοι καλεσμένοι δεν καταλαβαίνουν πότε έχει φτάσει η ώρα να “την κάνουν”, ακόμα και αν έχει πάει πολύ αργά, οι υπόλοιποι έχουν φύγει και ο οικοδεσπότης χασμουριέται..

Το να καταπιέζεσαι δεν είναι λύση. Πάμε να δούμε μερικούς τρόπους για να δείξεις ευγενικά στον καλεσμένο σου ότι ήρθε η ώρα να πάει σπίτι του.

1. Ειλικρίνεια

Πιο δύσκολο αλλά και συνάμα εκτιμητέο είναι το να επιλέγει κανείς τον δρόμο της ειλικρίνειας.

Εννοείται μπορεί να περιέχει και λίγη δόση καλοσύνης του στυλ “Περνάω τέλεια αλλά νιώθω λίγη κούραση. Θες να συνεχίσουμε την κουβέντα κάποια άλλη στιγμή;” ή “Είσαι τρομερή παρέα, κρίμα που πρέπει να πάω για ύπνο. Κανονίζουμε ξανά μέσα στη βδομάδα;”.

2. Δείξε ότι νύσταξες

Ξεκίνα να χασμουριέσαι, να κλείνεις σιγά σιγά τα μάτια και να μιλάς πιο αργά.

Πού θα πάει, ο καλεσμένος σου θα πιάσει το νόημα.

Στην περίπτωση όμως που αρνείται κατηγορηματικά να καταλάβει ότι ήρθε η ώρα να φύγει, μην χαλιέσαι, μην καταπιέζεσαι. Καληνύχτισέ τον, φόρεσε τις πυτζάμες σου και πέσε για ύπνο.

Λογικά θα καταλάβει ότι το παρτάκι έληξε και θα φύγει, χωρίς συνοδεία βέβαια.

3. Βρες μια δικαιολογία

Εάν σου είναι δύσκολο να δείξεις πως έχεις κουραστεί ή να πεις την αλήθεια, υπάρχει άλλος τρόπος: Βρες μία καλή δικαιολογία.

“Πρέπει να ταΐσω το σκυλί της κολλητής μου που λείπει από την πόλη, ήρθε η ώρα για το βραδινό μου τρέξιμο, έχω κανονίσει να κοιμηθώ αλλού, με περιμένει η αδερφή μου να την από το μετρό”.

Το πολύ – πολύ να χρειαστεί να φορέσεις ανάλογη ενδυμασία για να γίνεις πιο πειστικός.

4. Πώς πέρασε η ώρα!

Κοίτα το ρολόι σου και προσποιήσου τον έκπληκτο. “Πώς πέρασε έτσι η ώρα! Να το ξανακάνουμε! “.

5. Κάνε δουλειές στο σπίτι

Κάθεστε στον καναπέ, του δείχνεις ότι έχεις βαρεθεί, κουραστεί και για τους λόγους σου θες να φύγει. Όμως ο καλεσμένος δεν λέει να καταλάβει. Υπάρχει μία ακόμα λύση: ξεκίνα να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού.

Σε αυτή την περίπτωση βγαίνεις κερδισμένος ό,τι κι αν γίνει. Είτε ο φίλος σου θα πιάσει το νόημα και θα φύγει, είτε θα προτείνει να σε βοηθήσει με τις δουλειές του σπιτιού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα