Πρόεδρος Συλλόγου γονέων 36ου Δημοτικού στο News 24/7: Η απομάκρυνση των προσφυγόπουλων είναι μορφή έμμεσης βίας

Πρόεδρος Συλλόγου γονέων 36ου Δημοτικού στο News 24/7: Η απομάκρυνση των προσφυγόπουλων είναι μορφή έμμεσης βίας
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 36ου Δημοτικού Σχολείου, Χρυσούλα Παπαγεωργίου μιλά στο News24/7 για την κοινή ανακοίνωση του 35ου και του 36ου υπέρ των προσφυγόπουλων και το πλήγμα που επιφέρει η απομάκρυνσή τους από τη σχολική κοινότητα.

Ηταν πραγματικά μία πολύ ευχάριστη εξέλιξη. Οι σύλλογοι γονέων του 35ου και του 36ου δημοτικών σχολείων Αθηνών όχι μόνο διαφώνησαν με την απότομη απομάκρυνση των προσφυγόπουλων από τις τάξεις αλλά δημοσιοποίησαν την κάθετα διαφορετική στάση τους με μία έξοχη ανακοίνωση.

“Τα παιδιά αυτά ήταν μέλη της σχολικής κοινότητας και συμμαθητές των δικών μας παιδιών” αναφέρει εύλογα στο News 24/7 η πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, Χρυσούλα Παπαγεωργίου.

“Κρίναμε λοιπόν ότι κάποιος έπρεπε να μιλήσει για αυτά τα παιδιά και αυτοί οι κάποιοι είμαστε εμείς, τα παιδιά και οι γονείς τους”. Η κ. Παπαγεωργίου αναφέρει ότι ουδείς αρμόδιος επικοινώνησε μαζί τους για να τους πληροφορήσει για το που θα πάνε σχολείο αυτά τα παιδιά αλλά “δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει κρατική μέριμνα για τη συνέχεια της φοίτησής τους. Είναι πραγματικά κρίμα γιατί τα παιδιά είχαν αρχίσει να ενσωματώνονται, να μιλάνε κανονικά τη γλώσσα, να προσαρμόζονται πλήρως. Τώρα δεν ξέρουμε καν αν θα συνεχίσουν”.

Τα υπόλοιπα παιδιά στενοχωρήθηκαν με το άδοξο τέλος που είχε η φοίτηση των συμμαθητών τους στο σχολείο: “Φανταστείτε να λες με τα άλλα παιδιά για το πρωί και μετά για κάποιο λόγο αυτά να εξαφανίζονται. Είναι μία μορφή έμμεσης βίας. Προφανώς τα δικά μας παιδιά στενοχωρήθηκαν με τη συγκεκριμένη εξέλιξη”.

Η κοινή ανακοίνωση των δύο σχολείων

“Τις τελευταίες μέρες εκκενώνονται κτίρια του κέντρου της Αθήνας στα οποία είχαν βρει στέγη πρόσφυγες, περιμένοντας ποιος νόμος, ποια κυβέρνηση, ποια γραφειοκρατία θα προχωρήσει τις διαδικασίες ασύλου. Τα παιδιά τους γράφτηκαν στα σχολεία του κέντρου της Αθήνας, προσπαθώντας να ενταχθούν, να μάθουν τη γλώσσα, να αποκτήσει η ζωή τους μια κανονικότητα έστω και υπό αυτές τις συνθήκες.

Και ενώ η πολιτεία είναι αυτή που θα έπρεπε να εξασφαλίζει σε όλα τα παιδιά την εγγραφή και φοίτησή τους στο σχολείο, σεβόμενη ακόμα και τη Διεθνή Σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού, είναι εκείνη που τους τη στερεί με τον πιο βίαιο τρόπο, που τα ωθεί στο περιθώριο, δε σέβεται τα στοιχειώδη δικαιώματά τους, δε σέβεται την ύπαρξή τους. Γιατί η σχολική χρονιά έχει αρχίσει και τα παιδιά απομακρύνονται από τα σχολεία τους, χωρίς καμία ειδοποίηση, χωρίς καν να τους εξασφαλίζεται η εγγραφή και η μεταφορά τους σε άλλα σχολικά περιβάλλοντα.

Θέλουμε τους συμμαθητές των παιδιών μας πίσω. Γιατί είναι υποχρέωσή όλων μας να εξασφαλιστεί επιτέλους για αυτούς ένα ασφαλές περιβάλλον. Γιατί χάρη σε αυτούς πολλά από τα σχολεία του κέντρου έμειναν ανοιχτά. Γιατί δεν είναι δυνατόν πολιτικά παιχνίδια να παίζονται πάνω στις πλάτες παιδιών και κατατρεγμένων ανθρώπων”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα