Προανάκριση και ΕΔΕ για τον θάνατο του άτυχου πυρονόμου στην Θεσσαλονίκη

Προανάκριση και ΕΔΕ για τον θάνατο του άτυχου πυρονόμου στην Θεσσαλονίκη

Ο 45χρονος πυροσβέστης, σύζυγος και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, έχασε τις αισθήσεις του και παρότι προσπάθησαν να τον βοηθήσουν διασώστες του ΕΚΑΒ, δεν τα κατάφερε και απεβίωσε στο σημείο, ενώ ένας ακόμη πυροσβέστης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα

Την ζωή του έχασε ένας 45χρονος πυροσβέστης στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια κατάσβεσης μεγάλης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία αρχικά ξέσπασε σε ξηρά χόρτα και επεκτάθηκε σε εργοστάσιο χημικών και μονωτικών υλικών.

Ο άτυχος Πυρονόμος ήταν σύζυγος και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών. Η επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρει:

«Σήμερα, τις μεσημεριανές ώρες, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, έχασε τις αισθήσεις του, ο Πυρονόμος Τσαλής Δημήτριος 45 ετών, παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση».

Ο 45χρονος πυροσβέστης έχασε τις αισθήσεις του και παρότι προσπάθησαν να τον βοηθήσουν διασώστες του ΕΚΑΒ, δεν τα κατάφερε και απεβίωσε, ενώ ένας ακόμη πυροσβέστης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Μετά και τις ενισχύσεις που έφτασαν στο σημείο, επιχειρούν πλέον 25 άντρες με 12 οχήματα, ενώ η πυρκαγιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα.

Γεροβασίλη: Το Πυροσβεστικό Σώμα έχασε ένα άξιο στέλεχος.

Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και η Υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου εκφράζουν την οδύνη τους για το θάνατο του 45χρονου Πυρονόμου Δημήτρη Τσαλή, πατέρα δύο παιδιών και Πρόεδρο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας.

“Το Πυροσβεστικό Σώμα έχασε ένα άξιο στέλεχος. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του”, αναφέρουν.
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα