Πρόεδρος Ένωσης Εισαγγελέων: Δεν είμαστε ιδιοκτησία και υποχείρια κανενός

Πρόεδρος Ένωσης Εισαγγελέων: Δεν είμαστε ιδιοκτησία και υποχείρια κανενός
Ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Ελευθέριος Μιχαηλίδης Eurokinissi

Ο Ελευθέριος Μιχαηλίδης εξήγησε ότι η Βουλή δεν έχει διαλυθεί και η χώρα δεν βρίσκεται επισήμως σε προεκλογική περίοδο, αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει για την επιλογή προσώπων για την ηγεσία του Αρείου Πάγου.

“Δεν είμαστε ιδιοκτησία και υποχείρια κανενός” είπε στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων αναφερόμενος στην αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την επιλογή προσώπων για την ηγεσία του Αρείου Πάγου.

Ο Ελευθέριος Μιχαηλίδης, μιλώντας στον Σεραφείμ Κοτρώτσο, εξήγησε ότι η Βουλή δεν έχει διαλυθεί και η χώρα δεν βρίσκεται επισήμως σε προεκλογική περίοδο.

Υπενθύμισε ότι η διάσκεψη των προέδρων έχει επιλέξει τους υποψηφίους και τόνισε ότι κανείς δεν είπε κάτι για την λήξη της θητείας τους. “Τώρα το επικαλούνται” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε ότι από τη στιγμή που δεν έχει διαλυθεί η Βουλή, ο μόνος τρόπος είναι να ακολουθήσει η πρόταση του υπουργικού συμβουλίου που στη συνέχεια θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να εκδοθεί προεδρικό διάταγμα.

“Οι συνταγματολόγοι λένε ότι δεν είναι παράνομο αλλά δεν είναι ηθικό. Δηλαδή είναι ανήθικο;” αναρωτήθηκε.

Συμπλήρωσε ότι προσβάλει τη Δικαιοσύνη, η εκάστοτε κυβέρνηση να πιστεύει ότι “είμαστε ιδιοκτησία τους και υποχείριά τους, είναι πολύ λυπηρό να λένε μην βγάζετε τώρα, θα βάλουμε τους δικούς μας”.

“Έχουμε ένα σύνταγμα που οφείλουν να το σεβαστούν όλοι” τόνισε ο κ. Μιχαηλίδης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα