Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ
Γραφεία της ΔΕΗ Eurokinissi

Αφού διέψευσε τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες η ΔΕΗ απειλείται με κατάρρευση, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ δεν απέκλεισε αύξηση στα τιμολόγια της εταιρίας.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα τιμολόγια του ρεύματος ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Παρότι ο ίδιος τόνισε ότι δεν χρειάζονται αυξήσεις στα τιμολόγια εάν σταματήσουν οι στρεβλώσεις, την ίδια ώρα άφησε ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθώς όπως είπε υπάρχει αύξηση του κόστους παραγωγής ενέργειας λόγω της ρήτρας καυσίμου που επιβάλλεται από την Ευρώπη.

Μιλώντας στον News24/7 στους 88,6 είπε ότι τα χρέη έχουν φτάσει τα 3 δις, παραδέχτηκε ότι η επιχείρηση έχει οικονομικά προβλήματα αλλά σε καμία περίπτωση κατά τον ίδιο δεν οδηγείται σε κατάρρευση.

Παράλληλα, ο Γιώργος Αδαμίδης λέει όχι σε πώληση των υδροηλεκτρικών μονάδων, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση έχει στην ατζέντα της αυτό το σχέδιο μετά το ναυάγιο του διαγωνισμού για τις λιγνιτικές μονάδες.

“Τα συμφέροντα θέλουν πρόσβαση στην ενέργεια” είπε χαρακτηριστικά και υποστήριξε ότι η πώληση υδροηλεκτρικών σταθμών δεν έχει καμία επενδυτική προοπτική.

“Έρχονται να πάρουν μια έτοιμη επένδυση που έχει κάνει απόσβεση με τα χρήματα του ελληνικού λαού και θα γίνουν και απολύσεις προσωπικού. Επένδυση είναι αυτό;” αναρωτήθηκε ο κ. Αδαμίδης. Πρόσθεσε ότι ο Υπουργός δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του και είπε ότι “θα μάθουμε τις επόμενες ώρες, στις προγραμματικές δηλώσεις”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα