Προφυλακιστέος συνταξιούχος αστυνομικός για "προστασία" σε καταστηματάρχες με "φρουτάκια"

Προφυλακιστέος συνταξιούχος αστυνομικός για "προστασία" σε καταστηματάρχες με "φρουτάκια"

Προφυλακιστέος κρίθηκε συνταξιούχος αστυνομικός που κατηγορείται ότι παρείχε "προστασία" σε καταστηματάρχες με "φρουτάκια". Εξαφανίστηκε λίγο πριν την προφυλάκισή του, ιδιοκτήτης καταστήματος

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην γ' ειδική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, συνταξιούχος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που κατηγορείται ότι παρείχε "προστασία" σε καταστήματα με "φρουτάκια". Μαζί του απολογήθηκε πρώην συνάδελφός του, ο οποίος για την ίδια υπόθεση αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση.

Παράλληλα, κατηγορούμενος καταστηματάρχης, μετά την απολογία του και λίγο πριν την κοινοποίηση της απόφασης ανακρίτριας και εισαγγελέως, για την προσωρινή του κράτηση, εξαφανίστηκε και αναζητείται ενώ έχει ήδη εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης.

Η υπόθεση αποκαλύφτηκε ύστερα από καταγγελίες καταστηματαρχών στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. Σχηματίστηκε δικογραφία για συνολικά 24 αστυνομικούς, οι οποίοι κατηγορούνται ότι ειδοποιούσαν ιδιοκτήτες και υπεύθυνους καταστημάτων με "φρουτάκια" ενόψει επικείμενων αστυνομικών ελέγχων. Για την υπόθεση κατηγορούνται και εννέα ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι καταστημάτων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος των αστυνομικών και των ιδιωτών, από το 2007 μέχρι και το 2010, οι πρώτοι κατηγορούνται ότι απέτρεψαν τη βεβαίωση παραβάσεων σε καταστήματα με «φρουτάκια» της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Απολογούμενος στην ανακρίτρια, ο πρώην αξιωματικός που κρίθηκε προφυλακιστέος, αρνήθηκε τις κατηγορίες. Την περίοδο που φέρεται να διέπραξε τις πράξεις υπηρετούσε ως διοικητής στο Α.Τ. Καλαμαριάς και σε βάρος του υπάρχουν καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες με καταστηματάρχες. Τη γραμμή της άρνησης ακολούθησε και ο συνάδελφός του, που την επίμαχη περίοδο υπηρετούσε ως αστυνομικός διευθυντής στο ΑΤ. Πανοράματος.

SHARE: