Ξέρετε ποιά είναι; Πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ψάχνει αυτό το κορίτσι από τη Ζάκυνθο

Zante girl
Zante girl PAPPASPOST.COM

Τη φωτογράφισε στη Ζάκυνθο μοιράζοντας βοήθεια μετά το φονικό σεισμό του 1953 και 65 χρόνια μετά η εικόνα της τον έχει "στοιχειώσει". Ο Τζέιμς Μπέικερ ζητά τη βοήθειά μας για να εντοπίσει αυτό το κορίτσι.

Τον Αύγουστο του 1953 ένας νεαρός Αμερικανός πεζοναύτης βρίσκεται στη Ζάκυνθο μοιράζοντας βοήθεια στους σεισμόπληκτους από το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στο νησί. Ανάμεσά τους και ένα ξανθό κοριτσάκι με ένα ροζ φιόγκο στα μαλλιά, που το φωτογραφίζει ενώ κρατά στα χέρια του ένα πιάτο με λίγο φαγητό. Το κορίτσι δεν το ξαναείδε ποτέ... Η μικρή "Zante Girl" όμως δεν έφυγε ποτέ από την σκέψη του. Ο πεζοναύτης προχώρησε τη ζωή του και έφτασε να γίνει μέχρι και υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επί κυβερνήσεων Μπους. Και σήμερα, στα 88 του, αναζητά αυτό το κορίτσι με τη βοήθεια Ελληνοαμερικανών φίλων του.

Την ιστορία αποκαλύπτει, παρουσιάζοντας και τη φωτογραφία του κοριτσιού η ελληνοαμερικανική ιστοσελίδα pappaspost.com.

Το κορίτσι από τη Ζάκυνθο
Το κορίτσι από τη Ζάκυνθο PAPPASPOST.COM

Το κοριτσάκι δεν έφυγε ποτέ από το μυαλό του. Δεν πρόλαβε ποτέ όμως να την αναζητήσει και να μάθει τι απέγινε. Το έργο αυτό έχει αναλάβει τώρα μια οικογένεια Ελληνοαμερικανών από το Χιούστον, τη γενέτειρα του Μπέικερ, στο εστιατόριο των οποίων ο Αμερικανός πολιτικός τρώει συχνά.

Πρόκειται για το Christie's Seafood, το οποίο, όπως λέει και το όνομά του, είναι ξακουστό για τα θαλασσινά του. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ το επισκέπτεται τακτικά, μαζί με φίλους του, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος.

Ο Τζέιμς Μπέικερ σήμερα με τις τρεις κόρες της οικογένειας
Ο Τζέιμς Μπέικερ σήμερα με τις τρεις κόρες της οικογένειας

Μαθαίνοντας την ιστορία του Μπέικερ, οι τρεις κόρες της οικογένειες, Ρούλα, Μαρία και Κάθι, ανέλαβαν... προσωπικά την αναζήτηση του κοριτσιού που προφανώς σήμερα θα είναι τουλάχιστον 70 ετών.

Η Μαρία και η Κάθι επισκέπτονται μάλιστα τη Ζάκυνθο για να πραγματοποιήσουν επί τόπου έρευνες, γυρνώντας από χωριό σε χωριό, ρωτώντας κατοίκους, δείχνοντας τη φωτογραφία. Η δε Ρούλα αξιοποιεί ακόμη και τη θέση της ως ραδιοφωνικής παραγωγού σε μεγάλο σταθμό του Χιούστον αναζητώντας το κορίτσι ακόμη και στις ΗΠΑ, δεδομένου ότι πολλοί Ζακυνθινοί μετά τη βιβλική καταστροφή μετανάστευσαν εκεί αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σεισμός, Σεισμός τώρα, ΗΠΑ
SHARE: