Πρόσκληση Σπίρτζη σε διάλογο για να τελειώσει η ταλαιπωρία με τις ουρές

Πρόσκληση Σπίρτζη σε διάλογο για να τελειώσει η ταλαιπωρία με τις ουρές
Από σήμερα Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 προσθέτονται κι άλλα εκδοτήρια ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Συνεχίζεται η ταλαιπωρία του κόσμου. (EUROKINISSI//Λυδία Σιώρη) Eurokinissi

Το υπουργείο Μεταφορών καλεί την Αρχή να τοποθετηθεί για την ηλεκτρονική αίτηση, σε μία συνάντηση που θα γίνει την Παρασκευή στις 2μμ, επισημαίνοντας ότι τα στοιχεία που απαιτούνται για την έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου τα ζητούν τράπεζες και εταιρείας τηλεφωνίας

Σε διάλογο για να βρεθεί διέξοδος στο θέμα της έκδοσης των ηλεκτρονικών καρτών καλεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, τον ΟΑΣΑ και την ανάδοχο εταιρεία του ΑΣΣΚ, τους φορείς δηλαδή που συμμετείχαν στις συζητήσεις για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τον τρόπο έκδοσης του.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανοικτή επιστολή πρόσκλησης το υπουργείο, στόχος είναι η αρχή να δηλώσει δημόσια, έστω και τώρα, εάν επιτρέπει την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης με τη διεύθυνση των πολιτών και τα υπόλοιπα απαιτούμενα στοιχεία, ώστε να μπορεί να αποσταλεί ταχυδρομικά η «έξυπνη κάρτα», χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία των πολιτών, όπως το Υπουργείο είχε ενημερωθεί από τον ΟΑΣΑ και την ανάδοχο, με βάση τις γνωμοδοτήσεις 1 και 4 / 2017 της ίδιας της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

«Ποτέ δεν είναι αργά. Όταν η χρήση των δεδομένων αυτών επιτρέπεται σε ιδιωτικούς φορείς (τράπεζες, εταιρείες τηλεφωνίας κλπ), να επιτρέπεται και στους φορείς του Ελληνικού Δημοσίου» καταλήγει η επιστολή, στην οποία επισυνάπτονται οι γνωμοδοτήσεις 1 και 4 / 2017 που είχε αποστείλει για το συγκεκριμένο ζήτημα η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα