Προσωρινή άδεια εκμετάλλευσης αδρανών υλικών στον Έβρο

Προσωρινή άδεια εκμετάλλευσης αδρανών υλικών στον Έβρο

Θετική γνωμοδότηση από το περιφερειακό συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης για κατ' εξαίρεση εκμετάλλευση λατομείων αδρανών υλικών στον Έβρο

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ την Τετάρτη 4 Μαρτίου, δόθηκε με πλειοψηφία η θετική γνωμοδότηση για κατ’ εξαίρεση εκμετάλλευση λατομείων αδρανών υλικών στο Βόρειο Έβρο, στην πρώην περιοχή του Επαρχείου, όπου δεν υπάρχει λατομείο απόληψης αδρανών υλικών για τα δημόσια έργα, ενώ η προμήθεια γίνεται από μεγάλες αποστάσεις με διαδρομή με επιστροφή έως 400 και πλέον χιλιομέτρων.

Επιμέλεια: Μαρία Αμπατζή

Διαβάστε ακόμη: SOS εκπέμπει το νοσοκομείο Φυλακών Κορυδαλλού

Η γνώμη αυτή του περιφερειακού συμβουλίου αφορά μόνο σε περιορισμένο χρονικό διάστημα, δηλαδή έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες καθορισμού λατομικής περιοχής στην ίδια ζώνη, προκειμένου να μην πολλαπλασιάζεται το κόστος των δημοσίων έργων από τη μεταφορά αδρανών υλικών, που φθάνει έως να πενταπλασιάζεται. Η αδειοδότηση αυτή και πάλι θα ολοκληρωθεί μετά από αρκετούς μήνες, με τήρηση των διαδικασιών.

Διαβάστε ακόμα: Φεβρουάριος με 742 συλλήψεις και 58 εξιχνιάσεις στην Ήπειρο

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Γιώργος Παυλίδης σχολίασε για το θέμα: «Η Περιφέρεια έχει μεγάλο πρόβλημα με τα αδρανή υλικά. Ειδικά στο Βόρειο Έβρο οι ανάγκες είναι τεράστιες και συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις για έκφραση θετικής γνώμης. Τα δύο υπάρχοντα λατομεία θα μπορούν να εξυπηρετήσουν μόνο τα έργα Αρδάνιο – Μάνδρα και Μάνδρα – Ψαθάδες έως την ολοκλήρωσή τους και τούτο μετά από ειδική νομοθετική ρύθμιση, για την οποία έγινε μεγάλος αγώνας.

Διαβάστε ακόμα: Μέσα Μάρτη το 12ο σχολικό πρωτάθλημα σκάκι στο Αιγάλεω

Σήμερα και επί χρόνια όχι μόνο πληρώνουμε στο πολλαπλάσιο τα δημόσια έργα οι φορείς υλοποίησης, όχι μόνον αυτά καθυστερούν αλλά υπάρχει κίνδυνος να μην ολοκληρωθούν. Η καθυστέρηση υλοποίησης του δρόμου Αρδάνιο – Μάνδρα και Μάνδρα – Ψαθάδες οφείλεται και σ’ αυτόν τον λόγο και έχει οδηγήσει στο να θρηνήσουμε συμπολίτες μας. Οι στρεβλώσεις δεν μπορούν να ακυρώνουν το συμφέρον της κοινωνίας».

Διαβάστε ακόμα: 28η Απριλίου: Μια σημαντική μέρα στην ιστορία της μάχης για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων

Πηγή: Inagreece

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network