Προσωρινό “πάγωμα” της έρευνας για τη Novartis

Προσωρινό “πάγωμα” της έρευνας για τη Novartis
Φωτογραφία αρχείου eurokinissi

Αιτία είναι η αίτηση εξαίρεσης του συζύγου της Ελένης Ράικου σε βάρος των εισαγγελικών λειτουργών που χειρίζονται την έρευνα.

«Παγώνει» για το επόμενο διάστημα η προκαταρκτική εξέταση για τη Novartis, ύστερα από την αίτηση εξαίρεσης που κατέθεσε ο σύζυγος της εισαγγελέως Ελένης Ράικου, σε βάρος της διαδόχου της στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, και των δύο συνεργατών της, εισαγγελέων Χρήστου Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη.

Η εισαγγελική έρευνα σταματά έως ότου συζητηθεί η αίτηση εξαίρεσης από το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο και θα αποφανθεί αν οι τρεις εισαγγελικοί λειτουργοί θα συνεχίζουν να χειρίζονται την δικογραφία ή όχι. Αν και η αίτηση του γιατρού Λάζαρου Καρνέση αφορά μόνο στην υπόθεση του, το σκέλος αυτό είναι ενσωματωμένο με το σύνολο της δικογραφία για τη Novartis -δεν έχει διαχωριστεί- και έτσι «μπλοκάρει» η έρευνα στο σύνολό της.

Λίγες ημέρες μετά την αγωγή κακοδικίας με την οποία ζητά αποζημίωση, ύψους 300.000 ευρώ, ο Λάζαρος Καρνέσης υπέβαλε αίτηση εξαίρεσης αλλά και πειθαρχική αναφορά κατά των τριών εισαγγελικών λειτουργών. Και σε αυτές τις ενέργειες υποστηρίζει πως οι συνάδελφοι της συζύγου της, με ενέργειες ή παραλείψεις τους διέρρευσαν στον Τύπο το όνομά του, υποστηρίζοντας ότι ελέγχεται για έμβασμα ύψους 1.000 ευρώ, που φέρεται να απέστειλε η φαρμακοβιομηχανία Novartis.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λάζαρος Καρνέσης, έχει υποβάλει και μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των ίδιων εισαγγελικών λειτουργών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα