Πρόταση ενοχής για τον Ανδρέα Γεωργίου

Πρόταση ενοχής για τον Ανδρέα Γεωργίου

Ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων ζήτησε την ενοχή του του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος

Την ενοχή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση εισηγήθηκε ενώπιον του  Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων ο εισαγγελέας της έδρας.

Με το σκεπτικό ότι ο κατηγορούμενος Ανδρέας Γεωργίου παρέβη "το σεβασμό στο νόμο και στην ομάδα και κατ' επέκταση στη συλλογικότητα", ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο την καταδίκη του για το πλημμεληματικό σκέλος που αφορά στην υπόθεση της αποκαλούμενης τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 με αποτέλεσμα την ένταξη της χώρας στα Μνημόνια. Μάλιστα, πρόσθεσε πως εκείνη την περίοδο υπήρχε έντονη ανάγκη να σταθεί στο ύψος της η ΕΛΣΤΑΤ και για αυτό "ο Ανδρέας Γεωργίου όφειλε να δώσει βήμα στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ και να ακούει τις απόψεις τους".

Αναφορικά δε με το ότι παράλληλα με τη θέση του στην ΕΛΣΤΑΤ για μερικούς μήνες διατηρούσε και τη θέση του στο Δ.Ν.Τ, ο εισαγγελέας επισήμανε δεικτικά πως "η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται", ενώ αναρωτήθηκε  εάν ο κ. Γεωργίου θα είχε επιλέγει για τη θέση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ εάν είχε αποκαλύψει καιτη σχέση του με το ΔΝΤ.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί αύριο, Τρίτη. Υπενθυμίζεται πως σε πρώτο βαθμό το Πλημμελειοδικείο της Αθήνας είχε αθωώσει τον Ανδρέα Γεωργίου για την ίδια πράξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

'Ενισχύουμε την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ' λέει ο Χουλιαράκης για την κάλυψη δικαστικών εξόδων Γεωργίου

Τροπολογία για τα δικαστικά έξοδα του Γεωργίου

'Βράζουν' οι Βρυξέλλες για την ΕΛΣΤΑΤ

SHARE:

24Media Network