"Πρωταθλητές" στην παραβίαση ερυθρού σηματοδότη οι Θεσσαλονικείς και οι Αθηναίοι

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Την εβδομάδα 7 - 13 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 2.282 οχήματα, “δίνοντας προτεραιότητα” η Τροχαία στην παραβίαση ερυθρού σηματοδότη. Βεβαιώθηκαν συνολικά 327 σχετικές παραβάσεις σε όλη την επικράτεια, με τις περισσότερες να καταγράφονται στην συμπρωτεύουσα και την πρωτεύουσα.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.

Την προηγούμενη εβδομάδα (από 7 έως 13 Ιανουαρίου 2019) κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, “δίνοντας προτεραιότητα” στην παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.

Στο πλαίσιο αυτό, από 378 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 2.282 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 327 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης (35), της Αττικής (32), του Ηρακλείου (23), της Φθιώτιδας (20), των Χανίων (19) και της Άρτας (16).

Η Τροχαία προειδοποιεί πως «οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας».ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE:

24Media Network