Πρώτη ένδειξη μηχανικής βλάβης στο σύστημα λαδιών στην Porsche του Μαυρίκου

Αυτοψία στο σημείο της Αττικής οδού όπου έπιασε φωτιά το όχημα που οδηγούσε ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος από εμπειρογνώμονες της οικογένειας του, Κυριακή 12 Ιουνίου 2016. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Αυτοψία στο σημείο της Αττικής οδού όπου έπιασε φωτιά το όχημα που οδηγούσε ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος από εμπειρογνώμονες της οικογένειας του, Κυριακή 12 Ιουνίου 2016. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Καμία ένδειξη μέχρι στιγμής τυχόν δολιοφθοράς παρά μόνο μία ένδειξη στο σύστημα λαδιών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των πραγματογνωμόνων της οικογένειας και της ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστωθούν οι λόγοι που οδήγησαν στον φρικτό θάνατο τον εκδότη της «Ακρόπολης», Παναγιώτη Μαυρίκο.

Για άλλη μία φορά οι πραγματογνώμονες βρέθηκαν τόσο στην Αττική Οδό όπου πραγματοποίησαν άλλη μία αυτοψία, όσο και στη συνέχεια στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου μαζί με χημικούς και μηχανολόγους, δεν κατάφεραν μέχρι στιγμής να εντοπίσουν ίχνη δολιοφθοράς.

Αντιθέτως όμως, εντόπισαν σύμφωνα με πληροφορίες, ίχνη μηχανικής βλάβης στο σύστημα λαδιών του θηριώδους και πολυτελούς τζιπ, το οποίο ίσως να εξηγήσει τους λόγους της ανάφλεξης, αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς και θα ακολουθήσουν μέρες ακόμα ενδελεχούς έρευνας, μέχρι να είναι σε θέση οι πραγματογνώμονες να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα, που θα είναι σε θέση να αποτυπώσουν και εγγράφως σε ένα επίσημο πόρισμα.

Υπενθυμίζεται, ότι οι δύο πραγματογνώμονες της οικογένειας στην προηγούμενη αυτοψία στην Αττική Οδό, εντόπισαν και κάποια μεταλλικά καπάκια στο οδόστρωμα τα οποία διαπιστώθηκε ότι ήταν απλά καπάκια από παλιά «μάτια» φούρνου κουζίνας, τα οποία τυχαία βρέθηκαν εκεί και δεν θα μπορούσαν να αποτελούν μέρος κάποιου εμπρηστικού ή εκρηκτικού μηχανισμού…

Κατά τα λοιπά, εντοπίστηκαν αρκετά εξαρτήματα του αυτοκινήτου ως αποτέλεσμα των πολλαπλών προσκρούσεων στο τσιμεντένιο διαχωριστικό και τέλος εξαιτίας της ανάφλεξης του αυτοκινήτου.

Σημειώνεται, ότι η πραγματογνωμοσύνη έχει πολύ δρόμο μπροστά της και ότι αυτά που προαναφέρθηκαν είναι οι μέχρι τώρα ενδείξεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Υπόθεση Μαυρίκου: Όλα όσα ξέρουμε μέχρι τώρα

Θάνατος Μαυρίκου: Ταυτοποιήθηκε μέσω DNA, τι έδειξε η νεκροψία

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος είναι ο οδηγός που κάηκε ζωντανός σε τροχαίο στην Αττική Οδό

SHARE:

24Media Network