Πτώση αεροσκάφους Antonov στην Καβάλα: Πιθανόν βρέθηκε το ένα μαύρο κουτί – Ανασύρθηκαν και οι 8 σοροί

Πτώση αεροσκάφους Antonov στην Καβάλα: Πιθανόν βρέθηκε το ένα μαύρο κουτί – Ανασύρθηκαν και οι 8 σοροί
Έρευνες του ΤΕΝΞ στο σημείο της πτώσης του αεροσκάφους

Με ειδικό όχημα από τις Ένοπλες Δυνάμεις έγινε η μεταφορά στο νοσοκομείο Κομοτηνής των οκτώ σορών των επιβαινόντων στο αεροσκάφος Antonov που έπεσε στην Καβάλα. Έρευνες για τα πυρομαχικά από το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς.

Επιβεβαιώθηκε από την Πυροσβεστική κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης πως δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες στο σημείο που κατέπεσε το αεροσκάφος Antonov στην Καβάλα.

Μετά την ενημέρωση του Ειδικού Λόχου Πυρηνικής – Βιολογικής – Χημικής Άμυνας (ΕΔΛΟ/ΓΕΕΘΑ) για μη ύπαρξη ΡΒΧΠ ουσιών (Ράδιο-Βιοχημικών και Πυρηνικών), μπήκε το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) στη σκηνή της συντριβής και αυτή την ώρα ερευνά και σημαίνει τα βλήματα.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει συγκέντρωση και απομάκρυνση ή επί τόπου εξουδετέρωση, ανάλογα με την κρίση των πυροτεχνουργών.

Το βράδυ της Κυριακής έγινε γνωστό ότι ανασύρθηκαν οι σοροί και των οκτώ επιβαινόντων και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κομοτηνής. Μάλιστα, κατόπιν αιτήματος από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων, διατέθηκε ειδικό όχημα από τις Ένοπλες Δυνάμεις για τη μεταφορά τους.

Υπενθυμίζεται πως όλα τα μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους ήταν ουκρανικής καταγωγής.

Επίσης, έγινε γνωστό πως έχει βρεθεί το αντικείμενο της παρακάτω φωτογραφίας, που πιθανολογείται ότι είναι το ένα μαύρο κουτί του αεροσκάφους.

Βρέθηκε αντικείμενο που πιθανολογείται ότι είναι το ένα μαύρο κουτί του Antonov ΓΕΕΘΑ/EUROKINISSI

Παράλληλα, όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ιωάννης Αρτοποιός, έχει ξεκινήσει η δεύτερη φάση της επιχείρησης, με συμμετοχή ειδικευμένου προσωπικού του ελληνικού στρατού και 30 πυροσβέστες για δημιουργία οδών ασφαλούς διέλευσης και μεταφοράς σορών σε χώρο απολύμανσης.

Συνδράμουν επίσης δυνάμεις της ΕΛΑΣ, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ΕΚΑΒ καθώς και το ελικόπτερο του ενιαίου συντονιστικού κέντρου έρευνας και διάσωσης, ενώ, όπως τόνισε ο κ. Αρτοποιός, όλες οι ενέργειες πραγματοποιούνται σε συνεργασία και με τη διαρκή παρουσία δυνάμεων που διαθέτει το Γενικό Επιτελείο εθνικής Άμυνας.

Πτώση αεροσκάφους Antonov στην Καβάλα: Φωτογραφίες από τα συντρίμμια

Συντρίμμια στο σημείο της πτώσης του αεροσκάφους Antonov

Συντρίμμια στο σημείο της πτώσης του αεροσκάφους Antonov

Συντρίμμια στο σημείο της πτώσης του αεροσκάφους Antonov

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα