Πτώση εκπαιδευτικού αεροπλάνου στην Τρίπολη

Πτώση εκπαιδευτικού αεροπλάνου στην Τρίπολη
Arcadia938.gr

Ένας εκ των δύο πιλότων έχει βρεθεί ζωντανός σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση. Η μαρτυρία κατοίκου της περιοχής για το συμβάν στο Ραδιόφωνο 24/7.

Διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-2 της Πολεμικής στην Τρίπολη κατέπεσε γύρω στις 08.50 το πρωί της Τρίτης, λίγο έξω από την Τρίπολη, ενώ πετούσε 7 ναυτικά μίλια βορείως της Σπάρτης.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΑ έχει περισυλλεγεί ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, ενώ γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:

«Την 28/8/2018 και περί ώρα 08:50, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής πτήσης, πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη αεροσκάφους Τ-2, 7 ΝΜ βόρεια Σπάρτης. Μετά την εγκατάλειψη έχει περισυλλέγει ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους, ενώ γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και του κυβερνήτη».

Στο σημείο της πτώσης είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση. Σύμφωνα με το argonafplia.gr, τα συντρίμμια του αεροπλάνου έχουν εντοπιστεί νοτιοανατολικά της Τρίπολης στην περιοχή των Κολλίνων.

Κάτοικος της περιοχής περιέγραψε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 τις εικόνες που είδε: Όπως ανέφερε, οι κάτοικοι είδαν τον συγκυβερνήτη που έχει βρεθεί να πέφτει με το αλεξίπτωτο. Πρόσθεσε ότι την περιοχή χτενίζουν ελικόπτερα, αστυνομία και Πυροσβεστική ενώ η φωτιά στα συντρίμμια έσβησε γρήγορα, γεγονός στο οποίο συνέβαλε και το γεγονός ότι έβρεχε.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Καλαμάτας και εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.

Εικόνες από το σημείο όπου κατέπεσε το αεροσκάφος:

arcadia938.gr

 
argonafplia.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα