Πυρά του Πύρρου Δήμα κατά της Κυβέρνησης της Αλβανίας

Ο Πύρρος Δήμας
Ο Πύρρος Δήμας EUROKINISSI

Ο Πύρρος Δήμας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βάλει κατά της Κυβέρνησης της Αλβανίας για τις καταπατήσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών.

Θέση για όσα συμβαίνουν στη Βόρεια Ήπειρο πήρε ο Πύρρος Δήμας. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης ο οποίος κατάγεται από την Χειμάρρα επιτέθηκε στην Αλβανική Κυβέρνηση για τη συμπεριφορά της σε βάρος των συμπατριωτών του κάνοντας λόγο για συστηματικές και μεθοδευμένες καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Παράλληλα, καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε: "Εκφράζω την έντονη ανησυχία μου και την αγανάκτησή μου για τις συστηματικές και μεθοδευμένες καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κάθε έννοιας δικαίου από πλευράς του Αλβανικού Κράτους εναντίον των δίκαιων, των συμφερόντων και των περιουσιών των συμπατριωτών και συντοπιτών μου στην ιδιαίτερή μου πατρίδα, την Χειμάρρα.

Ενώνω τη φωνή μου με εκείνες των απανταχού Βορειοηπειρωτών, και καλούμε την Κυβέρνηση της Αλβανίας να ανακαλέσει έστω την ύστατη στιγμή την εν λόγω Υπουργική Απόφαση και να αποσύρει το σχετικό Νομοσχέδιο, που στην ουσία απαλλοτριώνουν περιουσίες που αποδεδειγμένα βάσει χαρτών ανήκουν σε Βορειοηπειρώτες.

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να πράξει δια της διπλωματικής οδού τα δέοντα ώστε να καταστήσει σαφές προς την αλβανική πλευρά ότι παρόμοιες πρακτικές και πολιτικές εις βάρος Ελλήνων της γηγενούς μειονότητας στη γείτονα δεν θα γίνουν ανεκτές.

Εκφράζουμε τη δέσμευσή μας στον αγώνα για τα δικαιώματά μας έτσι όπως αυτά προστατεύονται από το εθνικό και διεθνές δίκαιο".

Πηγή: 

sport24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΥΠΕΞ: Η απόφαση της Αλβανίας για τις περιουσίες των Ελλήνων δεν συνάδει με τις ευρωπαϊκές της φιλοδοξίες

Κικίλιας: Το ΥΠΕΞ είναι ακέφαλο, ο κ. Τσίπρας τρέχει να μαζέψει σκάνδαλα και δημοσκοπικές διαφορές

SHARE: