Πυροσβεστική: 39 δασικές φωτιές το τελευταίο 24ωρο

Πυροσβεστική: 39 δασικές φωτιές το τελευταίο 24ωρο
Φωτιά (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Παράλληλα με την κακοκαιρία η Πυροσβεστική αντιμετώπισε σήμερα και 39 δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο και αντιμετωπίστηκαν όλες- Κάποιες από αυτές προκλήθηκαν από κεραυνούς

Εξαιρετικά δύσκολη ημέρα για την Πυροσβεστική η Τετάρτη (24/08), καθώς πέρα από το σφοδρό χτύπημα της κακοκαιρίας σε διάφορες περιοχές της χώρας, είχε να αντιμετωπίσει και απανωτές δασικές φωτιές που ξέσπασαν σε διάφορες περιοχές της χώρας με πιο κύριες αυτές που ξέσπασαν σε Ρόδο, Κύθηρα, Αχαΐα και Κόρινθο.

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 39 δασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα και στο αρχικό τους στάδιο.

  • Σήμερα το μεσημέρι κατά τη διάρκεια έντονης κεραυνικής δραστηριότητας, εκδηλώθηκαν τέσσερις διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς, σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, στην περιοχή Ασκληπιείο Ρόδου, οι οποίες είναι υπό μερικό έλεγχο και επιχειρούν 14 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 5 οχήματα, ένα ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη.
  • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Γερακάρι Κυθήρων είναι οριοθετημένη και επιχειρούν 28 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 8 οχήματα, 2 ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος, ενώ μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Γύθειο 12 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 3 οχήματα. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.
  • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Κάτω Βελιτσές Αχαΐας είναι οριοθετημένη και επιχειρούν 42 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα και 4 αεροσκάφη. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.
  • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Κιουρκάτι Κορίνθου είναι υπό μερικό έλεγχο και επιχειρούν 15 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 3 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησαν 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα