Ραντεβού με τον δήμαρχο; Δυο φορές τον μήνα

Τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας στο Γκάζι, Παρασκευή 29 Αυγούστου 20124. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας στο Γκάζι, Παρασκευή 29 Αυγούστου 20124. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο Γ. Καμίνης εξήγγειλε την καθιέρωση νέου θεσμού ο οποίος τιτλοφορείται "¨Ραντεβού με τον δήμαρχο"

Εκτιμάται πως θα ενισχυθεί αλλά και θα προωθηθεί η ουσιαστική επικοινωνία του δημάρχου Αθηναίων με τους πολίτες της Αθήνας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων πρόσθεσε ότι δύο φορές το μήνα θα δέχεται προσωπικά τόσο πολίτες όσο και συλλογικούς φορείς και θα συζητά τα προβλήματα της πόλης.

Ο κ. Καμίνης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega», επισήμανε ότι προτεραιότητες στη νέα πενταετή θητεία του αποτελούν η συνεννόηση με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις του δημοκρατικού τόξου, αλλά και η αντιμετώπιση του νέου μεταναστευτικού ρεύματος προς την Ελλάδα. Για το μεταναστευτικό, ανάφερε ότι "ήδη υπάρχει αύξηση κατά 400% των εισόδων από χώρες της περιοχής" και ζήτησε, με βάση το Σύνταγμα και τους διεθνείς νόμους και κανόνες, να μην γίνει η όποια απορρόφηση "με άναρχο τρόπο και καταλήξει η Αθήνα χοάνη υποδοχής ενός κύματος μεταναστών".

Επίσης, προανήγγειλε ότι τον Οκτώβριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα η διεθνής συνάντηση 1.000 bloggers και ταξιδιωτικών συγγραφέων, ενώ χαρακτήρισε την Αθήνα "μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, που βρίσκεται σε κρίση, έχει όμως τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα".

Τέλος, ερωτηθείς για τα όσα διαδραματίστηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου στο Ζάππειο, όπου παραβρέθηκε, ο κ. Καμίνης είπε ότι τέτοια γεγονότα αφορούν έναν μικρόκοσμο μακριά από την κοινωνία, συντελούν στην ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής και στη μεγαλύτερη απαξίωση του πολιτικού συστήματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network