Ρόδος: Συνέλαβαν τον Δήμαρχο Χάλκης, ενώ οδηγούσε μπουλντόζα

Ρόδος: Συνέλαβαν τον Δήμαρχο Χάλκης, ενώ οδηγούσε μπουλντόζα

Τρεις ώρες έμεινε στα κρατητήρια του Αστυνομικού Σταθμού Χάλκης ο Δήμαρχος του νησιού κ. Μιχάλης Πατρός, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ο Δήμαρχος Χάλκης Ρόδου Μιχάλης Πατρός βρέθηκε κρατούμενος επί τρεις ώρες στον αστυνομικό σταθμό της πόλης, αφού προηγουμένως είχε αναλάβει τον χειρισμό μπουλντόζας του Δήμου. Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο rodiaki.gr, ο κ. Πατρός αποφάσισε να αναλάβει το έργο, καθώς διαθέτει δίπλωμα χειριστή μπουλντόζας και ελλείψει προσωπικού. Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, με τις εργασίες που πραγματοποιούσε, προσπαθούσε να βρει προσωρινή λύση στο θέμα των σκουπιδιών στο δήμο, το οποίο αφορά κατά κύριο λόγο απορρίμματα στους μπλε κάδους.

Στο νησί υπάρχει πρόγραμμα ανακύκλωσης και αναμένουν να παρθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου απόφαση για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στους δύο δήμους, ώστε τα συγκεκριμένα απορρίμματα να μεταφέρονται για επεξεργασία στην πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων.

Ρόδος: Συνέλαβαν τον Δήμαρχο Χάλκης, ενώ οδηγούσε μπουλντόζα

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, έφτασαν στο σημείο των εργασιών άνδρες του Αστυνομικού Σταθμού Χάλκης. Όπως τον ενημέρωσαν, είχε υποβληθεί καταγγελία από μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού για παράνομες εργασίες. Ακολούθως οδηγήθηκε στον Α.Σ. Χάλκης για να δώσει κατάθεση, ενώ έπειτα με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα Ρόδου αφέθηκε ελεύθερος.

Ο ίδιος ο Δήμαρχος θεωρεί ότι η καταγγελία που έγινε υποκρύπτει από πίσω πολιτικές σκοπιμότητες, ενόψει των εκλογών του 2019. Παρ' όλα αυτά τόνισε ότι το μόνο για το οποίο στεναχωρήθηκε ήταν για το γεγονός ότι στις φωτογραφίες βγήκε με... κοιλίτσα! "Έμεινα 2 ώρες και 45' λεπτά κρατούμενος στον Αστυνομικό Σταθμό Χάλκης, μετά από καταγγελία στελέχους του Δήμου, συνεπικουρούμενος από συγγενικό του πρόσωπο, θέλοντας να πλήξουν πολιτικά εμένα, επειδή προσπάθησα να δώσω μια προσωρινή λύση για τα απορρίμματα" σχολίασε ο ίδιος και πρόσθεσε: "Δούλευα για τον Δήμο, δεν δούλευα τον κόσμο όπως αυτοί. Πιστεύω ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε δώσει τέλος και σε αυτό το θέμα". Ο κ. Πατρός ευχαρίστησε τον Εισαγγελέα Ρόδου και τόνισε πως όταν έρθει η ώρα "όλοι μας θα κριθούμε και από την κοινωνία μας".

ΠΗΓΗ rodiaki.gr

SHARE: