Ρούλα Πισπιρίγκου: Η κατάθεση της γιατρού που εξέτασε την Τζωρτζίνα – “Δεν ήρθε άμεσα στο νοσοκομείο, πανικόβλητη”

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η κατάθεση της γιατρού που εξέτασε την Τζωρτζίνα – “Δεν ήρθε άμεσα στο νοσοκομείο, πανικόβλητη”
Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου Giannis Dimitropoulos / SOOC

Η ιατρός του Καραμανδάνειο καταθέτει από την Παρασκευή στην πολύκροτη δίκη. Οι ερωτήσεις της έδρας και του Αλέξη Κούγια. Παρών στο δικαστήριο, ο Μάνος Δασκαλάκης.

Στην κατάθεση της παιδιάτρου που είχε εξετάσει την Τζωρτζίνα όταν την πήγε η Ρούλα Πισπιρίγκου στις 8 Απριλίου 2021 στο Καραμανδάνειο αναφέροντας πως είχε σπασμούς, προχώρησε η διαδικασία ενώπιον του ΜΟΔ .

Η παιδίατρος Μένια Γράψα κατέθεσε πως εξέτασε την Τζωρτίνα στα εξωτερικά ιατρεία και δεν πείσθηκε ότι εκδηλώθηκαν σπασμοί όπως της είπε η μητέρα .’Ετσι έκρινε ότι πρέπει να γίνουν εξετάσεις.

Πρόεδρος: Τι ώρα είδατε το παιδί;

Μάρτυρας: 9:30 με 9: 50 το πρωί. Με είχε ενημερώσει η μητέρα ότι έκανε σπασμούς. Πολλοί γονείς έρχονται έχοντας διάγνωση από μόνοι τους. Μου ανέφερε τίναγμα κεφαλής και ματιών και ότι μετά το παιδί άρχισε να κάνει σπασμούς. Τις προσδιόρισε ως κινήσεις άκρων. Μου είπε πως τα ματάκια του ήταν ανοιχτά και πως παρακολουθούσε τις κινήσεις των ματιών της μαμάς του. Αυτό δεν με έπεισε ότι είναι σπασμοί. Σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι κάποια δηλητηρίαση από χάπια. Ρώτησα τη μητέρα αν υπήρχαν στο σπίτι φάρμακα και μου είπε ότι υπήρχαν αντιεπιληπτικά που της είχε χορηγήσει ο γιατρός για κάποιο ισχαιμικό που είχε υποστεί. Σε ερώτησή μου για το πότε εκδηλώθηκε το επεισόδιο στο παιδί μου είπε ότι αυτό έγινε στις 5:30 περίπου.

Εξαιτίας της αναφοράς της γιατρού σε “αντιεπιληπτικά χάπια” ανέβηκαν οι τόνοι στην δίκη καθώς η υπεράσπιση της 34χρονης αμφισβήτησε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε αναφέρει στην γιατρό πως λάμβανε αυτού του είδους τα φάρμακα και ότι είχε πει για αντικαταθλιπτικά.

Ο κ. Κούγιας αμφισβήτησε την κατάθεση , αναφέροντας ότι η μάρτυρας με την αναφορά της σε “αντιεπηληπτικά χάπια” κατασκευάζει μία ψεύτικη εικόνα, ενώ η εντολέας του της είχε ότι στο σπίτι υπήρχαν αντικαταθλιπτικά χάπια.

Κούγιας: Για ποιο λόγο το κάνατε; Η κατηγορουμένη δεν έχει πάρει ποτέ αντιεπιληπτικά. Καταλαβαίνετε ότι δημιουργήσατε μια εντύπωση ότι η κατηγορουμένη σας είπε ψέματα;

Μάρτυρας: Και τα αντιεπιληπτικά και τα αντικαταθλιπτικά θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν ένα επεισόδιο. Και χειρότερο τα αντικαταθλιπτικά

Κούγιας: Δίνει ψευδή κατάθεση και επιφυλασσόμαστε να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της κατηγορουμένης. Είναι ψευδομάρτυρας και προκατειλημμένη.

Η μάρτυρας κατέθεσε πως από την εξέταση διαπίστωσε πως οι σφίξεις του παιδιού, το οξυγόνο του και η θερμοκρασία του ήταν φυσιολογικά.

Πρόεδρος: Στην κατάθεσή σας στην ανακρίτρια λέτε ότι το επεισόδιο έλαβε χώρα στις 5: 30 και εσείς είδατε το παιδί στις 9:30. Ρωτήσατε τη μητέρα γιατί ήρθαν στις 9;

Μάρτυρας: Όχι. Οι σπασμοί τρομοκρατούν τους γονείς ακόμη και μας τους γιατρούς

Πρόεδρος: Ένας έντονος εφιάλτης μπορεί να δημιουργήσει τέτοια αντίδραση σωματική;

Μάρτυρας: Ναι, εκεί πήγε και το μυαλό μου. Σκέφτηκα ότι μπορεί να βίωσε ένα τρόμο αλλά η μαμά επέμενε για σπασμούς.

Σε ερώτηση της υπεράσπισης αν κατάλαβε πως το παιδί θα μπορούσε να είναι “δασκαλεμένο” να μην απαντάει στις ερωτήσεις των γιατρών, η κ. Γράψα είπε πως κανένας γιατρός δεν μπορεί να σκεφθεί τέτοιο πράγμα

Κούγιας: Όμως αυτό το σκέφτηκαν εισαγγελείς ανακριτές…

Μάρτυρας: Κάποιο λόγο θα είχαν.

Κούγιας: Σε αυτό το κομμάτι της κατηγορίας ότι δηλαδή η κατηγορουμένη επέλεξε το νοσοκομείο σας για να φέρει και να σκοτώσει εκεί το παιδί και ότι το έπεισε να μην σας απαντάει τι λέτε; Εσείς μπορείτε να απαντήσετε σε αυτό;

Μάρτυρας: Όχι δε μπαίνω σε αυτό.

Κούγιας: Πως βλέπετε δηλαδή αυτό το σενάριο που σκέφτηκε η Δικαιοσύνη;

Μάρτυρας: Να κρίνω τη Δικαιοσύνη;

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά την διάρκεια αυτών των ερωτήσεων ζήτησε και έλαβε από την πρόεδρο άδεια να βγει έξω από την αίθουσα καθώς είπε πως δεν αισθάνεται καλά.

Κούγιας: Γιατί λέτε ότι έφερε το παιδί μετά τη παρέλευση αρκετών ωρών

Μάρτυρας: Η απάντηση μου είναι η ίδια. Η μητέρα μου είπε ότι εκδήλωσε το επεισόδιο στις 5:30

Πρόεδρος: Η κατηγορημένη στη συμπληρωματική της απολογία λέει ότι το επεισόδιο ξεκίνησε στις 6:30. Ο κύριος συνήγορος σας ρωτάει αν αυτή η απόσταση ανάμεσα στις 6: 30 και στο χρόνο που έφερε το παιδί στο νοσοκομείο είναι λογική;

Μάρτυρας: Εγώ είχα άλλα στοιχεία με βάση αυτά που μου είπε η μητέρα και με βάση αυτά κατέθεσα. Πάντως δεν ήρθε άμεσα στο νοσοκομείο πανικόβλητη.

Παρών στο δικαστήριο είναι και σήμερα ο Μάνος Δασκαλάκης.

H Εισαγγελέας, τέλος, με παρέμβασή της ζήτησε έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για φωτογραφίες που έχουν τραβηχθεί μέσα από το δικαστήριο και αναρτήθηκαν στα social media και σε ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα