Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι αναφέρει στο υπόμνημα της απολογίας της – Το επιχείρημα για την κεταμίνη

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι αναφέρει στο υπόμνημα της απολογίας της – Το επιχείρημα για την κεταμίνη
INTIME

Την πρόθεσή της να στραφεί νομικά εναντίον του νοσηλευτικού προσωπικού που συνέβαλε στη σύλληψή της δήλωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου. Το διπλό αίτημα προς τις δικαστικές αρχές.

Για μία «εξωπραγματική» και «επονείδιστη» κατηγορία, η οποία την έθεσε στη θέση της κατηγορούμενης για ανθρωποκτονία από πρόθεση της οποίας της της κόρης, κάνει λόγο η Ρούλα Πισπιρίγκου στη απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια, δηλώνοντας ότι θα στραφεί νομικά κατά του νοσηλευτικού προσωπικού που συνέβαλε στην σύλληψη της.

Συγκεκριμένα, ζητώντας να μην προφυλακιστεί, η 33χρονη καταλήγει στο απολογητικό της υπόμνημα:

 «Σας δηλώνω ότι δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να «χάσω» την παραμικρή ευκαιρία για να διακηρύξω την αθωότητά μου για την κατάφωρα άδικη, πρωτάκουστή, εξωπραγματική και επονείδιστη κατηγορία που μου προσάπτετε. Για το λόγο αυτό θα εμφανιστώ αυτοπροσώπως όποτε κληθώ ωσότου τελικά δικαιωθώ και απαλλαγώ από την κατάφωρη αδικία που με βαραίνει, ενώ ρήτα δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματος μου, για όλους όσους με κατέστησαν κατηγορούμενη στα μάτια όλης της κοινωνίας, προφανώς για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες για την απώλεια της ζωής της θυγατέρας μου».

Η 33χρονη που ύστερα από μία μαραθώνια απολογία κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη, υπέβαλε δε και ένα διπλό αίτημα ενώπιον των δικαστικών αρχών, εμμένοντας στην αθωότητας της. Ζητά να ερευνηθεί εάν εντός τριετίας το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐας Κυριακού» προμηθεύτηκε την ουσία της κεταμίνης και αν την προμηθεύτηκε μέλος του προσωπικού από το φαρμακείο, την ημέρα που η Τζωρτζίνα έφυγε από τη ζωή και δύο ημέρες νωρίτερα.

Κι αυτό προκειμένου να ενισχύσει τον ισχυρισμό της ότι όχι μόνο η ίδια δεν σκότωσε το παιδί της, αλλά ότι ο θάνατος της προήλθε από ιατρική αμέλεια.

“Τυχαία στοιχεία”

Ως προς την κατηγορία, την οποία και αρνείται στο σύνολο της, κάνει λόγο για «τυχαία στοιχεία».

Όπως λέει, «ποτέ δεν επιδίωξα, επιθύμησα ή προκάλεσα το θάνατο του παιδιού μου. Καμιά μητέρα δεν μπορεί να κάνει κακό στο ίδιο της το παιδί. Η Τζωρτζίνα ήταν το πρώτο μου παιδί και αποτελούσε την μεγάλη μου αδυναμία. Ο θάνατος της, που ακολούθησε τα τραγικά περιστατικά που είχαν λάβει χώρα σε βάρος των δύο άλλων παιδιών τα οποία είχαν νωρίτερα χάσει τη ζωή τους από άλλες αιτίες, ήρθε ως τελειωτικό χτύπημα για μένα, ενώ αποτελούσε και το τελειωτικό χτύπημα σε βάρος της οικογένειας μου, η ενότητα της οποίας άρχισε μετά από τα ανωτέρω τραγικά γεγονότα να κλυδωνίζεται μέχρι σημείου να έχει σήμερα σχεδόν διαλυθεί οριστικά».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι ως μητέρα της Τζωρτζίνας, είναι λογικό ότι εκείνη όφειλε να είναι η σύνοδος του παιδιού στο νοσοκομείο.

Μάλιστα, ως προς τις αναφοράς των αρχών ότι η ΤζωρτΖίνα επιχείρηση κρίσεις μόνο κατά τη νοσηλεία της εκτός ΜΕΘ, η κατηγορούμενη υποστηρίζει ότι αιτία για αυτό ήταν πως «ο χρόνος νοσηλείας στις ΜΕΘ κάθε νοσοκομείου ήταν συγκριτικά ελάχιστος σε σχέση με το χρόνο νοσηλείας στο θάλαμο της κάθε παιδιατρικής κλινικής».

Eurokinissi

 

Δύο ισχυρισμοί

Επί της ουσίας η Ρούλα Πισπιρίγκου θέτει δύο βασικές θέσεις, επιχειρώντας να καταδεικνύει ότι είναι αβάσιμος ο ισχυρισμός ότι η κεταμίνη δόθηκε από εκείνη στο παιδί.

Πρώτον, αναφέρει ότι «η συγκεκριμένη ουσία δεν διατίθεται σε φαρμακεία και διακινείται αποκλειστικά από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς σε αυστηρά περιορισμένο πλαίσιο, μόνο σε 2 χρήσεις μία από τις οποίες είναι η Παιδοχειρουργική. Άρα είναι προφανές ότι στο συγκεκριμένο παιδιατρικό νοσηλευτικό ίδρυμα η σχετική ουσία υπάρχει και υπήρχε κατά την ημερομηνία θανάτου του παιδιού μου».

Δεύτερον, αντιπαραβάλλει τις καταθέσεις γιατρών με τα καρδιογραφήματα που όπως υποστηρίζει, της έστελναν με sms. Λέει χαρακτηριστικά πως σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών ο χρόνος επίδρασης φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη είναι από 1 έως 20 λεπτά, ανάλογα με τον τρόπο χορήγησης.

«Πάντα με βάση τις ίδιες καταθέσεις από εμένα ζητήθηκε να εξέλθω του δωματίου στο οποίο γινόταν προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού μου, άμεσα με την έλευση των γιατρών τις ΜΕΘ, που αναφέρεται σε χρόνο 3 λεπτών από την ενημέρωση που έκανα στη νοσηλεύτρια. Οι ανωτέρω γιατροί τοποθετούν χρονικά το θάνατο του παιδιού μου στις 14.30, οπότε προσδιορίζουν τα κρίσιμα 20 λεπτά στο χρονικό διάστημα μεταξύ 14.10 – 14.30, δηλαδή σε χρόνο που δίπλα στο παιδί μου βρισκόμουν εγώ» καταλήγει.

Και συνεχίζει, ισχυριζόμενη ότι από τα καρδιογραφήματα που της εστάλησαν μέσω sms από τον παιδοκαρδιολόγο, στις 15.10 καταγράφεται μηχανικά το γεγονός ότι η Τζωρτζίνα ήταν ακόμη ζωντανή γιατί φαίνεται ότι λειτουργούσε ο απινιδωτής με την βηματοδοτική του λειτουργία με ηλεκτρική ανταπόκριση της καρδιάς του παιδιού. «Άρα το κρίσιμο εικοσάλεπτο, εντός του οποίου φέρεται, να χρειάζεται αυτή ουσία για να προκαλέσει το θάνατο, τότε η χορήγηση της έχει γίνει περίπου στις 14.50, δηλαδή σε χρόνο που από εμένα έχει ζητηθεί η αποχώρηση μου από το δωμάτιο, εντός του οποίου παρέμειναν μόνο γιατροί και νοσηλευτές» επισημαίνει.

Μάλιστα, όπως αναφέρει στο υπόμνημα της, «υπό αυτές τις συνθήκες είναι εξαιρετικά πιθανό να χορηγήθηκε αυτή ουσία στην Τζωρτζίνα από ιατρικό λάθος, υπό την πίεση της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί, διότι σε διαφορετική περίπτωση μου είναι αδύνατο να σκεφτώ τι θα μπορούσε να έχει γίνει και δεν μπορώ να δώσω κάποια άλλη εκδοχή».

Υπενθυμίζεται οτι η Ρούλα Πισπιρίγκου κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα και αβαμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού,  σε ειδικα διαμορφωμένο χώρο, υπό καθεστώς υψίστης ασφαλείας και μακριά από άλλες κρατούμενες, για την δική της ασφάλεια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα