Ρούλα Πισπιρίγκου: Κρίθηκε προφυλακιστέα μετά την απολογία της

Ρούλα Πισπιρίγκου: Κρίθηκε προφυλακιστέα μετά την απολογία της
Eurokinissi

Την προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου αποφάσισαν εισαγγελέας και ανακρίτρια. Τι υποστήριξε στην απολογία της. Θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, σε ειδικό χώρο και μακριά από άλλες κρατούμενες.

Την πύλη των φυλακών θα περάσει η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία ύστερα από μία μαραθώνια απολογία, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη.

Η κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, οδηγήθηκε με ισχυρή αστυνομική δύναμη στη ΓΑΔΑ.

Από εκεί θα οδηγηθεί στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, σε ειδικα διαμορφωμένο χώρο, υπό καθεστώς υψίστης ασφαλείας και μακριά από άλλες κρατούμενες, για την δική της ασφάλεια.

Λίγο νωρίτερα, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, η 33χρονη προφυλακίστηκε, καθώς -ύστερα από πέντε ώρες ενώπιον της ανακρίτριας και ακόμη δύο ενώπιον του εισαγγελέα- κρίθηκε ότι στο πρόσωπό της συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου.

Πολίτες παρέμεναν από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ έξω από το κτίριο 9 όπου βρίσκεται το γραφείο της ανακρίτριας, προκειμένου να γίνουν αυτόπτες μάρτυρες στην προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ωστόσο, οι αστυνομικές δυνάμεις τους απομάκρυναν λιπών πριν την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι ισχυρίστηκε στην απολογία της

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορούμενη αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με το θάνατο του παιδιού της, επιρρίπτοντας ευθύνες στο νοσοκομείο. Μεταξύ άλλων, εμφανίζεται να επικαλέστηκε ιατρικό λάθος, υποστηρίζοντας ότι το προσωπικό του νοσοκομείου ήταν εκείνο που χρησιμοποίησε την ουσία κεταμίνη, η οποία εντοπίστηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας κατά τις πρόσφατες τοξικολογικές εξετάσεις, και όχι η ίδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επανέλαβε πολλές φορές, κατά την απολογία της ότι η ίδια είχε χάσει τρία παιδιά, ενώ βρίσκεται ένα βήμα πριν τη φυλακή.

Κατά την απολογία της, φαίνεται πως έκανε αναφορά και στους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της Ίριδας και Μαλένας, θέλοντας να καταδείξει πως δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα έχουν λάβει χώρα. Έκανε ρητή αναφορά στις ιατροδικαστικές εκθέσεις που έχουν συνταχθεί για τα δύο μερικότερα αδέλφια της Τζωρτζίνας, ισχυριζόμενη ότι έχουν ήδη διευκρινιστεί τα αίτια των θανάτων τους.

Εμφανίζεται δε να τόνισε ότι η ίδια μαζί με το σύζυγο της ήταν οι πρώτοι που ζήτησαν την παρέμβαση της ελληνικής Δικαιοσύνης για το θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας, υποβάλλοντας σχετική μήνυσης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών, η οποία τέθηκε στο αρχείο μετά τη διερεύνηση των καταγγελιών τους.

Οι απαντήσεις

Αναλυτικότερα ως προς τα βασικά ζητήματα που έχουν υπογραμμιστεί στο διαβιβαστικό, η κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της αφού δέχθηκε το «σφυροκόπημα» της δικαστικής λειτουργού, απάντησε τα εξής:

  • Για τη φράση της «το μεγαλύτερο επεισόδιο δεν το έχετε δει ακόμη” που φέρεται να είπε στους γιατρούς λίγο πριν η Τζωρτζίνα φύγει από τη ζωή: Ανέφερε ότι είναι απλά επιθυμούσε να κινητοποιήσει τους γιατρούς, προκειμένου να δώσουν την αμέριστη προσοχή τους στην 9χρονη. Φαίνεται να το χαρακτήρισε «ένα καμπανάκι προς στους γιατρούς», καθώς από τα επεισόδια που είχαν προηγηθεί, ήξερε ότι η κόρη της έκανε τρία επεισόδια με ταχυκαρδίες και στην συνέχεια ένα μεγαλύτερο, μία βραδυκαρδία.
  • Για την επιθυμία της να μάθει αν υπήρχαν εγκατεστημένες κάμερες ασφαλείας, υποστήριξε ότι ήδη είχε πραγματοποιηθεί μια κλοπή.
  • Για το μονόκλινο δωμάτιο στο οποίο νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα, εμφανίζεται να είπε οτι σε κάθε περίπτωση λόγω της φύσης της ασθένειας και των συνθηκών νοσηλείας, θα τους δινόταν μονόκλινο, ανεξάρτητα αν το ζητούσε ή όχι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα