Ρουβίκωνας: Η αστυνομία έπιασε τυχαίους, κανέναν από εμάς

Επίθεση με μπογιές στο σπίτι του πρέσβη πίσω απότην Αμερικάνική πρεσβεία στην Αθήνα,πραγματοποίησαν τα ξημερώματα μέλη του Ρουβίκωνα,Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2018 (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Επίθεση με μπογιές στο σπίτι του πρέσβη πίσω απότην Αμερικάνική πρεσβεία στην Αθήνα,πραγματοποίησαν τα ξημερώματα μέλη του Ρουβίκωνα,Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2018 (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

"Το να μαζεύουν όποιον τυχαίο βρουν στον δρόμο και να του φορτώνουν κατηγορίες είναι τελείως ανήθικο και ελεεινό" αναφέρουν τα μέλη της συλλογικότητας.

Ανακοίνωσε εξέδωσε η αναρχική συλλογικότητα "Ρουβίκωνας" μετά τις συλλήψεις δύο ατόμων που ακολούθησαν της επίθεσης στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρουν, ουδείς από τα άτομα που μετείχαν στην επίθεση "δεν προσήχθη ή συνελήφθη". Παράλληλα χαρακτηρίζουν "ανήθικη" τη σύλληψη των δύο, προσθέτοντας πως "αυτή η πρακτική της αστυνομίας που τείνει να γίνει συνήθεια των τελευταίο καιρό πρέπει να σταματήσει".

Αναλυτικά:

"Σύμφωνα με πληροφορίες που η ΕΛ.ΑΣ. διέρρευσε στον τύπο, μετά την παρέμβασή μας στην πρεσβεία των ΗΠΑ, τα ξημερώματα της Κυριακής, η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές ατόμων, δύο εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Αυτό που γνωρίζουμε εμείς είναι ότι όσοι πήγαμε στην παρέμβαση, τόσοι και επιστρέψαμε. Κανένα μέλος δεν προσήχθη και πολύ περισσότερο κανένα μέλος μας δεν συνελήφθηκε.

Αντιλαμβανόμαστε βέβαια την πρεμούρα των αρχών να δείξουν αποτελεσματικότητα στο αφεντικό, από την άλλη όμως το να μαζεύουν όποιον τυχαίο βρουν στον δρόμο και να του φορτώνουν κατηγορίες είναι τελείως ανήθικο και ελεεινό. Πόσο μάλιστα όταν τέτοιες πρακτικές "καρφώνουν" άδικα ανθρώπους όχι μόνο στην ελληνική δικαιοσύνη αλλά και στα κιτάπια των ΗΠΑ και των δικών τους υπηρεσιών.

Ξεκαθαρίζουμε ότι όλοι οι προσαχθέντες και συλληφθέντες μας είναι παντελώς άγνωστοι και απαιτούμε την άρση κάθε δίωξης εναντίον τους για πράξεις που κάναμε εμείς. Αυτή η πρακτική της αστυνομίας που τείνει να γίνει συνήθεια των τελευταίο καιρό πρέπει να σταματήσει".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μπακογιάννη: "Ο Ρουβίκωνας έχει καθοδηγητή τον Κουφοντίνα"

Βίντεο: Η στιγμή της επίθεσης του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία των ΗΠΑ

ΥΠΕΞ και Πάιατ για την επίθεση "Ρουβίκωνα" στην Αμερικανική Πρεσβεία

Επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία των ΗΠΑ

SHARE:

24Media Network