Ζάκυνθος: Έστησαν πύργο μπροστά στο “Ναυάγιο”

Ζάκυνθος: Έστησαν πύργο μπροστά στο “Ναυάγιο”
Το Ναυάγιο της Ζακύνθου istock

Πύργος ναυαγοσώστη τοποθετήθηκε μπροστά από το Ναυάγιο της Ζακύνθου χωρίς παρ' όλα αυτά να έχει προηγηθεί συνεννόηση του δήμου με την επιτροπή που έχει συσταθεί για την διαχείρισή του.

Θύελλα αντιδράσεων μετά την τοποθέτηση πύργου ναυαγοσώστη μπροστά στο Ναυάγιο της Ζακύνθου. Η ξύλινη κατασκευή τοποθετήθηκε μπροστά στο διάσημο τουριστικό αξιοθέατο χωρίς να υπάρξει πρώτα συνεννόηση του δήμου με την επιτροπή που έχει συσταθεί για την διαχείρισή του.

«Πρόκειται για μια άστοχη ενέργεια του δήμου. Δεν υπήρξε καμία συνεννόηση με την πρόεδρο της επιτροπής. Ο δήμος όφειλε να πάρει την άποψή μας για το που θα έπρεπε να τοποθετηθεί ο πύργος ναυαγοσώστη.» ανέφερε στο δελτίο ειδήσεων του ΙΟΝΙΑΝ ο Νίκος Τσίπηρας, μέλος της επιτροπής του Ναυαγίου.

Η επιτροπή του Ναυαγίου δίνει 2.700.000 ευρώ για μελέτες και έργα

Την ίδια ώρα την απογοήτευση του εξέφρασε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, στο άκουσμα της είδησης πως η επιτροπή του ναυαγίου πήρε απόφαση να προχωρήσει σε δαπάνες ύψους 2.700.000 ευρώ για μελέτες και έργα που αφορούν την συντήρηση του πλοίου «Παναγιώτης» αλλά και την περίφραξη στο πάνω και κάτω μέρος της διάσημης παραλίας του Ναυαγίου στην Ζάκυνθο.

« Με έκπληξη ακούω ότι ανατίθενται μελέτες και έργα χωρίς ούτε καν να ενημερωθούμε. Σας πληροφορώ πως ό,τι έργα και να γίνουν, όσες μελέτες και να γίνουν, με βάση τις εξελισσόμενες διαδικασίες της κλιματικής κρίσης θα είναι άκυρες.

Εδώ και 8 χρόνια ασχολούμαι με το Ναυάγιο και ανατίθενται μελέτες σε μελετητές που δεν έχουν εμπειρία. Πραγματικά λυπάμαι για αυτό.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα