Σχέδιο μετεγκατάστασης των Ρομά θα θέσει σε λειτουργία η κυβέρνηση

ΜΕΝΙΔΙ-Διακοπή της ηλεκτροδότησης τον οικισμό των σεισμόπληκτων, στο πρώην στρατόπεδο Καποτά.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
ΜΕΝΙΔΙ-Διακοπή της ηλεκτροδότησης τον οικισμό των σεισμόπληκτων, στο πρώην στρατόπεδο Καποτά.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

"Αξιοπρεπή διαβίωση" θέλει να εξασφαλίσει στους Ρομά η κυβέρνηση, θέτοντας σε λειτουργία το σχέδιο μετεγκατάστασης, όπως δήλωσε ο υπουργός εσωτερικών Νίκος Βρούτσης

Λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των Ελλήνων τσιγγάνων αναζητεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση, η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους άμεσα ενδιαφερόμενους, προτίθεται να θέσει σε λειτουργία σχέδιο μετεγκατάστασης των Ρομά σε χώρους με καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Ο Νίκος Βούτσης τόνισε ότι «το σχέδιο αυτό επιχειρεί την αναζήτηση μιας κοινά αποδεκτής και συναινετικής λύσης από όλους τους εμπλεκόμενους ώστε να διασφαλίζεται η αξιοπρεπής διαβίωση των Ρομά στα όρια του αστικού ιστού, η πρόσβαση σε υπηρεσίες και αγαθά και η ομαλή κοινωνική τους ένταξη».

Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, ανέφερε ο υπουργός, είναι η σύνταξη ενός στρατηγικού σχεδίου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ρομά στην Ελλάδα, στα οποία, εκτός από τη στέγαση, περιλαμβάνονται η εκπαίδευση, η δημόσια υγεία και η δημοτολογική κατάστασή τους.

Ο κ. Βούτσης προέβη σε αυτές τις δηλώσεις με αφορμή την επίσκεψη του ειδικού εισηγητή του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ Μουτούμα Ρουτίρε, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα από χθες για να αξιολογήσει την κατάσταση σε σχέση με τον ρατσισμό και τις διακρίσεις.

Πηγή ΑΠΕ

SHARE:

24Media Network