Σχιστό: Μετέτρεψαν εγκαταλελειμμένο θεραπευτήριο σε χωματερή

Σχιστό: Μετέτρεψαν εγκαταλελειμμένο θεραπευτήριο σε χωματερή

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί διάθεσης στερεών αποβλήτων - Διαπιστώθηκε ότι ο όγκος των υλικών που έχουν εναποτεθεί στον προαναφερόμενο χώρο υπερβαίνει τα 250 ανοιχτά φορτηγά , προκαλώντας μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά.

Συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά, τρεις Έλληνες, ηλικίας 22, 44 και 58 ετών, ιδιοκτήτες και οδηγοί φορτηγών οχημάτων και ένας 22χρονος αλλοδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας περί διάθεσης στερεών αποβλήτων. Αναζητούνται δύο επιπλέον Έλληνες ιδιοκτήτες φορτηγών.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφορίας για παράνομη εναπόθεση αδρανών υλικών και άλλων αποβλήτων, εντός εγκαταλελειμμένου, πλην όμως περιφραγμένου χώρου που υπάρχουν κτιριακές εγκαταστάσεις πρώην Θεραπευτηρίου στην Λεωφόρο Σχιστού στο Χαϊδάρι, συνέστησε ειδική ομάδα αστυνομικών που ανέλαβε την διακριτική επιτήρηση του χώρου, την παρακολούθηση της παράνομης δραστηριότητας και τη συλλογή στοιχείων.

ADVERTISING
Σχιστό: Μετέτρεψαν εγκαταλελειμμένο θεραπευτήριο σε χωματερή

Όπως εξακριβώθηκε, εντός του προαναφερόμενου χώρου εισέρχονταν, σε άτακτα χρονικά διαστήματα, ακόμα και μεταμεσονύχτιες ώρες, ανατρεπόμενα φορτηγά και εναπόθεταν στερεά απόβλητα κυρίως από κατεδαφίσεις, τα οποία φόρτωναν από διάφορες τεχνικές εταιρείες καθώς και εταιρείες διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

Περιστασιακά χρησιμοποιείτο και μηχάνημα έργων (εκσκαφέας) για την διαμόρφωση-διευθέτηση του χώρου.

Στο πλαίσιο της παράνομης αυτής δραστηριότητας χρησιμοποιούσαν στην είσοδο του χώρου "τσιλιαδόρους".

Επιπρόσθετα, οι οδηγοί των φορτηγών για να αποφύγουν τον εντοπισμό τους ακολουθούσαν διαφορετικά δρομολόγια κάθε φορά, χρησιμοποιώντας μάλιστα προπομπούς, με τους οποίους είχαν συνεχή επικοινωνία.

Από την αυτοψία που διενήργησαν υπάλληλοι της Διεύθυνσης Προστασίας και Ελέγχου του Περιβάλλοντος του Δήμου Χαϊδαρίου, διαπιστώθηκε ότι ο όγκος των υλικών που έχουν εναποτεθεί στον προαναφερόμενο χώρο υπερβαίνει τα 250 ανοιχτά φορτηγά (περίπου 3.500 κυβικά), προκαλώντας μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά.

Κατασχέθηκαν τέσσερα Δ.Χ. Φορτηγά (τράκτορας και ρυμουλκούμενο-επικαθήμενο), ένα Ι.Χ. Φορτηγό, ένα μηχάνημα έργου (εκσκαφέας), μία μοτοσυκλέτα και δύο φορητοί ασύρματοι. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σχιστό: Μετέτρεψαν εγκαταλελειμμένο θεραπευτήριο σε χωματερή
SHARE:

24Media Network