Σε εξέλιξη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Σάμο

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12.00 σε δασική έκταση στην περιοχή Αύρα, στον Μαραθώνα Αττικής.
Λόγω της πυρκαγιάς εκκενώθηκε ο οικισμός Αύρα,Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013 (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12.00 σε δασική έκταση στην περιοχή Αύρα, στον Μαραθώνα Αττικής. Λόγω της πυρκαγιάς εκκενώθηκε ο οικισμός Αύρα,Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013 (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Μικρή ύφεση παρουσιάζει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή Ποτάμι Καρλοβάσου στη Σάμο

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην περιοχή Άγιος Νικόλαος, στο Ποτάμι Καρλοβάσου Σάμου.

Μικρή ύφεση παρουσιάζει αυτή την ώρα η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί στην περιοχή Τσίγκη, πάνω από τον Άγιο Νικόλαο στην περιοχή Ποτάμι στο Καρλόβασι της Σάμου, και λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε άμεσα διαστάσεις καίγοντας δασική και καλλιεργήσιμη έκταση.

Επιτόπου έσπευσαν άμεσα το σύνολο των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής, καθώς και εθελοντικά κλιμάκια της ευρύτερης περιοχής, αλλά οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν στο έργο της κατάσβεσης, καθώς οι νότιοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή ξεπερνούν τα 8 μποφόρ.

Η πυρκαγιά που κατευθύνθηκε αρχικά προς το χωριό Λέκα, καίγοντας δασική και καλλιεργήσιμη έκταση και στην περιοχή που βρίσκεται το φυλάκιο Τσίγκη στο Ποτάμι Καρλοβάσου Σάμου, έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Αυτή την ώρα οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή προσωρινά έχουν κοπάσει, όμως υπάρχει ένα ενεργό μέτωπο μέσα στην περιοχή Ποτάμι.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετέχουν όλες οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, εθελοντές, καθώς και 3 πυροσβεστικά αεροπλάνα από την Ελευσίνα. Ωστόσο, λόγω του δύσβατου της περιοχής και των δυσμενών καιρικών συνθηκών τα πυροσβεστικά αεροπλάνα πραγματοποίησαν μόνο μία ρίψη και το βάρος της πυρόσβεσης ανέλαβαν οι επίγειες δυνάμεις. Επίσης, αναμένεται στη Σάμο πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ προκειμένου να βοηθήσουν στο έργο της πυρόσβεσης.\u000B

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE: