Μονή Πετράκη: Σε φανατικούς θρησκόληπτους στρέφονται οι έρευνες

Μονή Πετράκη: Σε φανατικούς θρησκόληπτους στρέφονται οι έρευνες
ΒΑΛΙΤΣΑ ΜΕ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗ (EUROKNISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Η μέθοδος που ο δράστης ακολούθησε δεν δείχνει εμπειρία σε εμπρηστικές επιθέσεις και απομακρύνονται αισθητά τα βλέμματα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Στην πιθανότητα ο δράστης ή οι δράστες πίσω από την απόπειρα εμπρηστικής επίθεσης στη Μονή Πετράκη όπου συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος, να προέρχονται από τον χώρο των φανατικών θρησκόληπτων στρέφονται οι έρευνες της Κρατικής Ασφάλειας, ίσως εξαιτίας των αποφάσεων που αναγκάστηκε να πάρει η Ιερά Σύνοδος για τις κλειστές λειτουργίες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το σκεπτικό αυτό των αξιωματικών της Ασφάλειας, ενισχύεται και από τα περιστατικά με εντάσεις που προκάλεσαν μέλη τέτοιων οργανώσεων από κοινού με μέλη ακροδεξιών οργανώσεων, τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, εξώ από ιερούς ναούς σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η τοποθέτηση της βαλίτσας με την φιάλη υγραερίου που ήταν συνδεδεμένη με σωληνάκι παροχής, χωρίς περαιτέρω συνδεσμολογία φανερώνει στους έμπειρους αστυνομικούς πως δεν υπήρχε εμπειρία εμπρηστικών επιθέσεων στο υπόβαθρο των δραστών, χωρίς βεβαίως να εξαιρούνται εντελώς άλλες πιθανότητες, ωστόσο απομακρύνεται αισθητά η πιθανότητα να πρόκειται για τυχόν αντιεξουσιαστές οι οποίοι έχουν το 2007 και το 2008 χρησιμοποιήσει τέτοιες μεγάλες φιάλες σε επιθέσεις τους αλλά υπήρχε μία σχετική συνδεσμολογία.

Η βαλίτσα με την φιάλη, στον περίβολο της Μονής Πετράκη, θεωρούν πως έγινε όχι το βράδυ που πέρασε αλλά κάποια προγενέστερη στιγμή, πιθανόν και μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα και απλά σήμερα έγινε αντιληπτό από το προσωπικό ασφαλείας της Μονής και ιερωμένους που κάλεσαν την Αστυνομία.

Στην άκρη του το λάστιχο έχει κάποια ισχνά ίχνη καύσης και ενδεχομένως να αποπειράθηκε ο δράστης να βάλει φωτιά, αλλά σίγουρες θα είναι οι Αρχές μετά από εργαστηριακή ανάλυση. Πάντως σε κάθε περίπτωση θεωρείται δύσκολο να μπορούσε έτσι να προκληθεί ανάφλεξη και έκρηξη όχι όμως και αδύνατο.

Στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν μεταφερθεί τα ευρήματα, δηλαδή η φιάλη με το σωληνάκι και η μαύρη ταξιδιωτική βαλίτσα, θα γίνει ενδελεχής έλεγχος για τυχόν εντοπισμό αποτυπωμάτων και τυχόν γενετικού υλικού, ενώ λαμβάνονται καταθέσεις και βεβαίως αναλύεται το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της Μονής Πετράκη και παρακείμενων χώρων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα