Σε συναγερμό τέθηκε το "Ελ. Βενιζέλος" για αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους

ΕΝΑ AIR BUS ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ " ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ "
ΕΝΑ AIR BUS ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ " ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ " ΠΡΙΣΜΑ

Πτήση της εταιρείας SkyGreece που πραγματοποιούσε την πτήση Αθήνα-Τορόντο επέστρεψε στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Σε πλήρη συναγερμό (Full Emergency) τέθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και τα σωστικά συνεργεία του Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγο πριν τις επτά το απόγευμα, ύστερα από κινητοποίηση που δόθηκε για ετοιμότητα αντιμετώπισης ενός εν δυνάμει έκτακτου περιστατικού με την αναγκαστική προσγείωση για προληπτικούς λόγους ενός επιβατικού αεροσκάφους.

Συγκεκριμένα, πτήση της εταιρείας SkyGreece που πραγματοποιούσε την πτήση Αθήνα-Τορόντο και απογειώθηκε 49 λεπτά μετά τις πέντε το απόγευμα, ενημέρωσε περίπου στις έξι το απόγευμα τον Πύργο Ελέγχου του «Ελευθέριος Βενιζέλος» πως είχε ανάψει η ένδειξη αποσυμπίεσης του θαλάμου των επιβατών και κρίθηκε αναγκαία η επιστροφή του στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Είκοσι λεπτά μετά τις έξι το απόγευμα ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ενημέρωσε τον Πύργο Ελέγχου πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και δεν χρειάζεται κάτι, ωστόσο κρίθηκε αναγκαίο να επιστρέψει για να ελεγχθεί τυχόν ύπαρξη βλάβης. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 33 επιβάτες και 11 μέλη του πληρώματος και ακριβώς στις επτά το απόγευμα προσγειώθηκε, δίχως να σημειωθεί κάποιο πρόβλημα.

Η εταιρεία SkyGreece που πραγματοποιεί κυρίως αυτό το δρομολόγιο, σύμφωνα με υπευθύνους του αεροδρομίου και της ίδιας της εταιρείας έχει ξεκινήσει να πραγματοποιεί πτήσεις από τις 22 Μαΐου. Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους αποβιβάστηκαν δίχως πρόβλημα.

SHARE: