Σεισμοί στην Ηλεία: Η στιγμή που χτυπούν τα 4,4 Ρίχτερ

Καρέ από τη στιγμή του σεισμού
Καρέ από τη στιγμή του σεισμού FACEBOOK (EXPRESS MARKET ANDRAVIDA)

Οι συνεχείς σεισμικές δονήσεις εδώ και δύο μήνες έχουν κλονίσει την ψυχραιμία των κατοίκων της Ηλείας, ο δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης ζητά να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ολόκληρος ο δήμος, ενώ σε κάποιους κατοίκους, των οποίων τα σπίτια υπέστησαν ζημιές, δόθηκαν σκηνές.

Η ψυχραιμία των κατοίκων της Ηλείας δοκιμάζεται από τους αλλεπάλληλους σεισμούς των τελευταίων ημερών. Οι συνεχείς σεισμικές δονήσεις και οι ζημιές που έχουν προκληθεί σε κτίρια της περιοχής, καθώς και σε σχολεία, «ξεχείλισαν το ποτήρι».

Ο δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης ζητά να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ολόκληρος ο δήμος αφού οι ζημιές δεν περιορίζονται μόνο στην Ανδραβίδα.

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη διευρυμένη σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης με τη συμμετοχή και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, ενώ ο σεισμολόγος κ. Ευθύμης Λέκκας έκανε ενημέρωση. Σε κάποιους κατοίκους των οποίων θα σπίτια υπέστησαν ζημιές δόθηκαν σκηνές.

Την Τρίτη 21 Μαΐου και δύο λεπτά πριν τις 12 το μεσημέρι σεισμός 4,4 Ρίχτερ συνοδευόμενος από την γνωστή βοή, κάνει την επίσκεψή του στην Ανδραβίδα και την ευρύτερη περιοχή.

Είναι επιφανειακός και το έδαφος σείεται για μερικά δευτερόλεπτα. Αρκετοί κάτοικοι πετάγονται έξω από τα σπίτια και τα καταστήματα. Σε super market πέφτουν από τα ράφια προϊόντα, σε παλιά σπίτια δημιουργούνται ρωγμές, «σκίζονται» σοβάδες και ο κόσμος ανήσυχος συγκεντρώνεται στην πλατεία, στην σκιά της Αγίας Σοφίας.

Σεισμός στην Ανδραβίδα: Το βίντεο από την στιγμή του σεισμού

Τι είπε ο σεισμολόγος Ε. Λέκκας:

Πηγή: 

patrisnews.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ηλεία, Σεισμός
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Ανδραβίδα

SHARE:

24Media Network