Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αθήνα: Κατέρρευσαν παλιά και ακατοίκητα κτίρια

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αθήνα: Κατέρρευσαν παλιά και ακατοίκητα κτίρια

Όπως έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, από τον σεισμό προκλήθηκα ρωγμές σε σπίτια στη Μάνδρα, ενώ παλιές κατοικίες κατέρρευσαν σε Δραπετσώνα και Πετράλωνα.

Ισχυρός σεισμός μεγέθους άνω των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 2.10 στην Αττική.

Από το μέγεθος του σεισμού προκλήθηκαν πολλά προβλήματα στους δρόμους και στις επικοινωνίες, σύμφωνα με τα μέχρι αυτή τη στιγμή στοιχεία υπήρξαν ρωγμές σε σπίτια στη Μάνδρα.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μια παλιά κατοικία στη Δραπετσώνα κατέρρευσε, όπως και άλλη μία ακατοίκητη στα Πετράλωνα. Όσον αφορά το κέντρο της Αθήνας, έπεσαν σοβάδες από κάποια κτίρια στην οδό Αιόλου, ενώ έπεσε και ο σταυρός της Εκκλησίας της Αγίας Ειρήνης.

Επίσης, το καμμένο κτίριο της Marfin κατέρρευσε εσωτερικά. Σηκώθηκε σύννεφο σκόνης, σύμφωνα με ανθρώπους που δούλευαν απέναντι, η οποία γέμισε τη Σταδίου και τη Χρ. Λαδά. Περιμετρικά το κτίριο είναι όρθιο, δεν υπάρχουν τραυματισμοί. Δεν λειτουργούν ορισμένα από τα φανάρια σε Σταδίου και Πανεπιστημίου και υπάρχει μποτιλιάρισμα.

Αμέσως μετά τον σεισμό από το Κέντρο του Π.Σ. σήμανε συναγερμός και μεταξύ άλλων ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα μαζί με ένα συντονιστικό ελικόπτερο περιπολούν στον χώρο της Δυτικής Αττικής για αναφέρουν τυχόν ζημιές στην περιοχή.

Ταυτόχρονα δυνάμεις του ΠΣ και της ΕΛΑΣ έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για να συνδράμουν τους πολίτες. Λόγω του σεισμού ακυρώθηκε η συνάντηση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Ευριπίδη Στυλιανίδη. Ο κ. Χρυσοχοϊδης έφυγε εσπευσμένα για το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ απ΄όπου παρακολουθεί την εξέλιξη των γεγονότων.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ.Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019(Eurokinissi/ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Οι κλήσεις μέχρι στιγμής πέρα από 15 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ στο κέντρο της Αθήνας λόγω διακοπών ρεύματος, είναι για μικρές υλικές ζημιές στην Πετρούπολη τζαμαρίες και σοβάδες δίχως θύματα.

Επίσης, σημειώθηκε κατάρρευση στον παλιό ταινιόδρομο των λιπασμάτων στην προβλήτα του Λιμένα Πειραιά στην Θύρα Ε1. Το Λιμενικό ζήτησε συνδρομή από την Πυροσβεστική για έλεγχο στο σημείο με ειδικό σκύλο ανιχνευτή, ώστε να εξακριβωθεί ότι δεν υπάρχει τυχόν εγκλωβισμένο άτομο, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τέτοια πληροφορία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα