Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αττική: Το επίκεντρο του σεισμού από ψηλά

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αττική: Το επίκεντρο του σεισμού από ψηλά

Drone πέταξε πάνω από τη Μαγούλα και συγκεκριμένα πάνω από το επίκεντρο του ισχυρού σεισμού που χτύπησε την Αττική και κατέγραψε το σημείο.

Ισχυρότατος σεισμός σημειώθηκε στις 14:13 το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αττική.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε μέγεθος 5,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ με το επίκεντρο στην περιοχή μεταξύ Μάνδρας και Μαγούλας.

Η επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου έχει ως εξής:

“Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα στις 14:13 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν ισχυρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 5,1 βαθμών της κλίμακας Richter, που προέρχεται από απόσταση 23 χλμ. ΒΔ της Αθήνας.”

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 5 χλμ. με τους επιστήμονες να εξηγούν ότι εκεί οφείλεται το γεγονός ότι έγινε ιδιαίτερα αισθητός.

Μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ ακολούθησαν τουλάχιστον 11 μετασεισμοί (μέχρι τις 16:30) με τον ισχυρότερο να είναι της τάξης των 4,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ και να σημειώνεται περίπου μια ώρα μετα΄τον ισχυρό πρώτο σεισμό.

Η ομάδα του Updrones πέταξε πάνω από το σημείο όπου εντοπίστηκε το επίκεντρο και κατέγραψε το σημείο:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα