Σεισμός στη Ζάκυνθο: Χωρίς ρεύμα η πόλη - Σοβαρές ζημιές στον πύργο στα Στροφάδια

Σεισμός στη Ζάκυνθο: Χωρίς ρεύμα η πόλη  - Σοβαρές ζημιές στον πύργο στα Στροφάδια

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές. Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την Αθήνα

Σε βαθύ σκοτάδι έχει πέσει η πόλη της Ζακύνθου αφού έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση από τον μεγάλο σεισμό που σημειώθηκε στις 1.54 μετά τα μεσάνυχτα.

Η ύπαιθρος έχει κανονικά ρεύμα.

Οι κάτοικοι του νησιού είναι ανάστατοι και ήδη υπάρχει κίνηση αυτοκινήτων από την πόλη προς την ύπαιθρο, δημιουργώντας σοβαρό μπλοκάρισμα στους δρόμους. Ανάστατοι και αρκετοί τουρίστες που βρίσκονται έξω από τα καταλύματα τους.

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές. Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την Αθήνα, ενώ έχει αναστατώσει την Δυτική Πελοπόννησο. Το επίκεντρο ήταν 38 χλμ Νοτιοδυτικά της πόλης της Ζακύνθου και 28 χλμ από το χωριό Λιθακιά, μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ με 10 χλμ εστιακό βάθος, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες των ινστιτούτων.

Συνεχώς γίνονται ισχυροί μετασεισμοί με τον μεγαλύτερο στα 5,6 R στις 02.09′ Εχει προηγηθεί προσεισμός 5,1 R στις 01.22′ Οι μεγάλες ζημιές φαίνεται ότι έχουν συμβεί στο ιστορικό μοναστήρι των Στροφάδων το οποίο όλα δείχνουν ότι το πρώτο φως της ημέρας θα αποκαλύψει σοβαρή ιστορική ζημιά. Το μοναστήρι είχε πληγεί και το 1998, και από τότε δεν είχε γίνει καμία παρέμβαση για την αναστύλωση του.

Σεισμός στη Ζάκυνθο: Χωρίς ρεύμα η πόλη  - Σοβαρές ζημιές στον πύργο στα Στροφάδια


Πηγή: 

imerazante.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σεισμός τώρα, Σεισμός
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σεισμός στη Ζάκυνθο: Ταρακούνησε την μισή χώρα-Διαδοχικοί μετασεισμοί

Σεισμός 6,4 ρίχτερ ανοιχτά της Ζακύνθου

SHARE:

24Media Network