Σεισμός στην Αταλάντη: Μικρές υλικές ζημιές μετά τα 4,8 Ρίχτερ – Μεταβαίνει ομάδα του ΟΑΣΠ

Σεισμός στην Αταλάντη: Μικρές υλικές ζημιές μετά τα 4,8 Ρίχτερ – Μεταβαίνει ομάδα του ΟΑΣΠ
Κατολίσθηση στην Τραγάνα μετά τον σεισμό στην Αταλάντη LAMIANOW.GR

Έκδηλη είναι η ανησυχία στην Αταλάντη και στα γύρω χωριά μετά τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ. Στο σημείο σπεύδει ομάδα του ΟΑΣΠ, ενώ έχουν σημειωθεί μικρές υλικές ζημιές.

Επεκτείνεται ο έλεγχος από τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση σε διάφορα χωριά γύρω από την περιοχή που ήταν το επίκεντρο του σεισμού του 4,8 Ρίχτερ, ανάμεσα στα χωριά Έξαρχος και Καλαπόδι της Αταλάντης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνονται, μέχρι στιγμής δεν έχουν διαπιστωθεί σοβαρές ζημιές, ωστόσο, όμως, καταγράφονται ρηγματώσεις σε διάφορες παλιές οικοδομές, πτώση σοβάδων και πλακιδίων, ενώ σε μία ώρα περίπου θα βρίσκεται στην περιοχή ομάδα από τον ΟΑΣΠ για να εκτιμήσει την κατάσταση και να καθησυχάσει τους κατοίκους.

Παράλληλα, σημειώθηκε κατολίσθηση στη Λοκρίδα, αφού έφυγαν κομμάτια βράχου από την πλαγιά του βουνού.

Το πρωί της Παρασκευής (9/6), αναμένεται κλιμάκιο από τη Διεύθυνση Αποκατάστασης του Υπουργείου Υποδομών για να εκτιμήσει πιθανές ζημιές σε υποδομές και κτήρια.

Ήδη, αυτή την ώρα -σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ- βρίσκονται στην περιοχή και συνεργεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μαζί με μηχανικούς, επιχειρώντας μία πρώτη καταγραφή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σύνολό της η επιστημονική κοινότητα διαβεβαιώνει τους αρμόδιους στη Λαμία και την Αταλάντη ότι «αυτή η σεισμική ακολουθία δεν έχει καμία σχέση με το ρήγμα της Αταλάντης» που είναι γνωστό ότι αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο των κατοίκων της περιοχής.

«Ήδη γίνονται περιπολίες»

«Ο κόσμος αιφνιδιάστηκε και τόσο στην Αταλάντη όσο και στα γύρω χωριά, οι κάτοικοι βρίσκονται στους δρόμους» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Ηλίας Σανίδας, μετά τον σεισμό.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, «ήδη γίνονται περιπολίες τόσο από τους αστυνομικούς όσο και τους πυροσβέστες στα χωριά γύρω από την Αταλάντη για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ζημιές.

Σύμφωνα με κατοίκους του χωρίου Έξαρχος «σε κάποια παλιά σπίτια έπεσαν κάποιοι σοφάδες αλλά ακόμα δεν έχουμε τελική εικόνα».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα