Σεισμός στην Ζάκυνθο: Το νησί άντεξε, λέει ο δήμαρχος

Σεισμός στην Ζάκυνθο: Το νησί άντεξε, λέει ο δήμαρχος
Ισχυρός σεισμός 6,6 ρίχτερ στον υποθαλάσσιο χώρο ανοικτα της Ζακύνθου Eurokinissi

"Η ηρεμία επανέρχεται σταδιακά" δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 ο Παύλος Κολοκοτσάς. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου σημείωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί ουσιώδης ζημιά και πως τα προβλήματα στο λιμάνι δεν εμποδίζουν τις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Ο Δήμαρχος της Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6, μετά τον ισχυρό σεισμό 6,4 Ρίχτερ που έπληξε το νησί, ότι οι θαλάσσιες συγκοινωνίες διεξάγονται κανονικά και εντός των επόμενων ωρών τα συνεργεία θα αρχίσουν τους ελέγχους σε σπίτια και κτίρια.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, σταδιακά επανέρχεται η ηρεμία καθώς και ότι το νησί αντεξε. “Μετά το σεισμό του 53 η Ζάκυνθος είναι θωρακισμένη αντισεισμικά”, ανέφερε, ενώ μίλησε για μικρές κατολισθήσεις, προσθέτοντας ότι κατέρρευσε η κεντρική πύλη του μοναστηριού του Αγίου Διονυσιου.

Νιοτόπουλος: Ξημερώσαμε αισιόδοξα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Λευτέρης Νιοτόπουλος, σε δηλώσεις του στον News 24/7 στους 88,6, είπε πως “ανταποκρίθηκαν όλες οι υπηρεσίες, αστυνομία, πυροσβεστική, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Όλες οι δομές,όπως τα νοσοκομεία λειτουργούν κανονικά, ενώ κλειστά είναι τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες. Δεν έχουν αναφερθεί ουσιαστικά προβλήματα, τα δίκτυα λειτουργούν κανονικά, το ρεύμα επανήλθε”.

“Κλιμάκιο ετοιμάζεται για ελέγχους. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί ουσιώδης ζημιά. Τα προβλήματα στο λιμάνι δεν εμποδίζουν τις θαλάσσιες συγκοινωνίες”, πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα